Головна Новини Суспільство події Функції глави КМДА та мера будуть розмежовані: що це дасть киянам
commentss НОВИНИ Всі новини

Функції глави КМДА та мера будуть розмежовані: що це дасть киянам

Парламентський комітет з питань організації державної влади рекомендував Верховній Раді ухвалити у другому читанні та в цілому законопроект "Про місто Київ - столицю України"

22 жовтня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Профільний комітет Верховної Ради підтримав доопрацьований законопроєкт "Про Київ — Столицю України", який розмежовує  функції голови КМДА та мера Києва. Про це повідомив один із авторів законопроєкту, народний депутат Віталій Безгін. За його словами, завдяки ухваленню документа київська громада отримає розширені повноваження та реалізацію позитивних наслідків реформи децентралізації, зокрема, великих державних інфраструктурних проєктів. Про це повідомляє портал "Коментарі".

Функції глави КМДА та мера будуть розмежовані: що це дасть киянам

Київ. Фото з відкритих джерел

"Київ заслуговує на збалансовану систему місцевого самоврядування, на його відновлення та на відсутність конфлікту між державною та столичною владою", — підкреслив Безгін.

Зазначимо, у результаті проведення реформи децентралізації в Україні було сформовано 1469 територіальних громад. Кожна громада отримала рівні права та розширені фінансові повноваження. Однак ці зміни не торкнулися міста Києва. Як зазначають автори документу, зміни до Закону України "Про місто Київ – столицю України" допоможуть зміцнити місцеве самоврядування та нарешті провести децентралізацію в столиці. А Київська міська державна адміністрація буде виконувати обов’язки префектури, яка контролює законність рішень Київради, райрад та їх виконкомів.

"Серед головних переваг законопроєкту — доступ киян до реалізації масштабний державних програм. У Києві через незалежний орган  — КМДА — будуть додатково відновлювати дороги, мости, школи, дитячі садочки тощо", — наголосив Віталій Безгін.

Як стверджується у пояснювальній записці до документа, новий закон має забезпечити автономію самоврядування. Це передбачає створення власних виконавчих органів та, в перспективі, відновлення районних рад.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" — Рада попередньо схвалила закон про столицю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини