Головна Новини Суспільство події ФОТОФАКТ: Мешканці Києва побачили незвичайне явище в небі
commentss НОВИНИ Всі новини

ФОТОФАКТ: Мешканці Києва побачили незвичайне явище в небі

Незвичайна хмара в небі над Києвом викликала багато питань

20 червня 2020, 06:00 comments2883
Поділіться публікацією:

У небі над Києвом вчора з'явилася незвичайна хмара у вигляді гриба або воронки. У Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) запевняють, що в цьому явищі немає нічого поганого.

ФОТОФАКТ: Мешканці Києва побачили незвичайне явище в небі

ДСНС відзначає, що жителі столиці стали свідками такого незвичайного явища і побачили хмару, яка називається "ковадло" і зустрічається воно досить рідко. Утворюються такі хмари на гребенях підвітряних хвиль, що виникають у результаті подолання вітром перешкод. При це хмара не рухається, яким би сильним не був вітер, а згодом трансформується в звичайні повітряні маси.

Раніше такі хмари вже бачили в Київській, Тернопільській і Вінницькій областях.

Нагадаємо, в Україні з початку літа втопилося на водоймах понад 100 осіб. Як повідомили в ДСНС, з початку червня потонули на водоймах країни 111 осіб. Рятувальники в черговий раз закликали дотримуватися правила безпечного дозвілля біля води. Серед головних названі такі: правильний вибір місця для купання, суворе дотримання правил безпеки під час плавання, постійний контроль за дітьми з боку дорослих і категоричне "ні" алкогольних напоїв. Адже в стані сп'яніння, зазначили в ДСНС, люди втрачають пильність і не можуть адекватно зорієнтуватися у випадку небезпечної ситуації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини