Головна Новини Суспільство події Фонд захисту свободи слова нагадав про вимогу ЄС щодо зняття санкцій з опозиційних ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Фонд захисту свободи слова нагадав про вимогу ЄС щодо зняття санкцій з опозиційних ЗМІ

У Євросоюзі наголосили на важливості поновлення роботи ЗМІ, до яких застосовано санкції

24 грудня 2021, 15:25
Поділіться публікацією:

Фонд захисту свободи слова прокоментував вимогу європейських лідерів зняти санкції з опозиційних українських ЗМІ та закликав владу відкрити незаконно закриті медіа, припинити судові справи щодо голови політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народного депутата Віктора Медведчука. Про це пише 112 юа.

Фонд захисту свободи слова нагадав про вимогу ЄС щодо зняття санкцій з опозиційних ЗМІ

Віктор Медведчук, фото з відкритих джерел

"Президент повинен враховувати думку саміту Східного партнерства у питаннях свободи слова та припинення переслідування опозиції. На саміті цього партнерства у Брюсселі президенту нагадали слова про важливість демократії для зміцнення партнерства та процесу євроінтеграції. Без свободи друку, без припинення утисків лідерів опозиції просування шляхом в Європу неможливо. Це було сказано чітко і однозначно. І сьогодні влада стоїть перед непростим вибором", — заявила голова наглядової ради Фонду захисту свободи слова Ганна Герман.

Слід зазначити, що на саміті Східного партнерства був присутній Олаф Шольц. Ще напередодні парламентських виборів у Німеччині Фонд захисту свободи слова разом із журналістами незаконно закритих медіа в Україні звернувся до лідерів німецьких політичних партій із закликом відреагувати на тяжкий стан свободи слова в країні та порушувати тему недотримання прав журналістів у спілкуванні з українською владою.

Нинішній канцлер від Соціал-демократичної партії Німеччини Олаф Шольц у своїй відповіді Фонду зазначив, що стурбований інцидентами із закриття телеканалів та онлайн-видань в Україні та наголосив на важливості розслідування таких справ та притягненні до кримінальної відповідальності винних.

Зокрема, радник із європейських питань Секретаріату Соціал-демократичної партії Німеччини Леонардо Пледла зазначив: "Очевидний той факт, що свобода думок та свобода преси – це фундаментальне право, яке має бути захищене державою".

У відповіді також йдеться, що немає жодних виправдань для навмисного обмеження свободи дій журналістів та медіакомпаній, як і для нападів, загроз та втручання у свободу представників ЗМІ.

Такі звернення були надіслані і президентові Франції Еммануелю Макрону і генеральному секретарю НАТО Єнсу Столтенбергу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини