Головна Новини Суспільство події Фінансовий план АТ «Укрзалізниця» на 2022 рік: що зміниться
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінансовий план АТ «Укрзалізниця» на 2022 рік: що зміниться

Уряд схвалив фінансовий документ для державного перевізника

30 грудня 2021, 15:19
Поділіться публікацією:

Кабінет Міністрів України затвердив фінансовий план АТ "Укрзалізниця" на 2022 рік. Про це розповіла керівниця тимчасово-слідчої комісії(ТСК) Верховної Ради щодо оцінки стану Укрзалізниці Юлія Гришина.

Фінансовий план АТ «Укрзалізниця» на 2022 рік: що зміниться

Фінансовий план УЗ затвердив уряд, фото з відкритих джерел

За її словами, фінансовий документ передбачає зростання кредитного навантаження Укрзалізниці. Кредитне зобов'язання зросте на 550 млн доларів США й до кінця 2022 року сягатиме 1 900 млн доларів США.

Як повідомила народний депутат, в 2021 році у перевізника вже була велика кредитна заборгованість на сотні мільйонів доларів. Президент називав це однією з причин можливого банкрутства УЗ.

"Менеджмент компанії не дослухався і вкотре хоче наступити на боргові граблі. Однак тепер у менеджменту УЗ немає жодного приводу для провалу закупівель, для відсутності своєчасних ремонтів, для невиконання Указів Президента і непроведення реформ", — написала Гришина.

ТСК наполягала на тому, що фінансовий план має передбачати підвищення заробітної плати для працівників, однак збільшення виплат залізничникам в плані члени ТСК не побачили.

"Щодо нового складу Наглядової ради УЗ. Це точно не ті фахівці, про яких так довго говорили ми на ТСК. Щодо відбору і відібраних, як то кажуть, коментарі зайві. Скажу, лише, що у кількох нових членів Наглядової ради є прямий конфлікт інтересів. Дехто з цих відібраних наглядачів взагалі жодних знань не має про залізницю", — зазначила нардеп.

Як повідомляв портал "Коментарі", за п'ять місяців роботи Камишіна та Кубракова не виконуються норми Указу президента, постанови Кабміну, Угоди про асоціацію з ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини