Головна Новини Суспільство події Фільм «Росіяни на війні» в Торонто: показ скасовано під тиском протестів
commentss НОВИНИ Всі новини

Фільм «Росіяни на війні» в Торонто: показ скасовано під тиском протестів

TVO відкликає підтримку фільму "Російські на війні" на тлі обурення громадськості

11 вересня 2024, 15:12
Поділіться публікацією:

На Міжнародному кінофестивалі в Торонто було скасовано показ фільму "Російські на війні", режисер якого Анастасія Трофімова з Росії. Це рішення ухвалив канадський громадський мовник TVO після того, як проти показу виступило українське МЗС і багато людей висловили своє незадоволення акціями протесту. Фільм був показаний лише невеликій групі журналістів, хоча планувався до загального перегляду.

Фільм «Росіяни на війні» в Торонто: показ скасовано під тиском протестів

Скасування показу російського фільму в Торонто

Фільм був знятий за фінансової підтримки уряду Канади, який виділив на нього 340 тисяч доларів. Він викликав обурення, оскільки намагався показати російських солдатів, які беруть участь у військових діях в Україні як "звичайних людей". У відповідь на протести українців та вимоги українського уряду скасувати показ керівництво TVO заявило, що більше не підтримуватиме цей фільм і перегляне рішення про його фінансування.

Під час закритого показу фільму біля театру Scotiabank у Торонто відбулися масові протести. Протестувальники тримали плакати з написами "росіяни — вбивці" та "Російські на війні — це пропаганда". Також було висловлено думку про те, що підтримка такого фільму сприяє поширенню російської пропаганди та ігнорує факти про військові злочини.

Посол України в Канаді Юлія Ковалів критикувала фільм та його фінансування, згадавши у своєму твіті про злочини, скоєні російськими солдатами в Україні, включаючи напади на цивільні об'єкти та вбивства.

"Фінансування та захист такого ганебного "документального фільму" можна виправдати лише підтримкою російської пропаганди та запереченням тисяч військових злочинів, скоєних російськими солдатами, у тому числі в Бучі, Ірпені, Ізюмі та напад на дитячу лікарню "Охматдит", — написала посол України в Канаді Юлія Ковалів у своєму Twitter.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини