Головна Новини Суспільство події Фіцо заявив про готовність України продовжити транзит російського газу після 2024 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Фіцо заявив про готовність України продовжити транзит російського газу після 2024 року

Роберт Фіцо назвав "хорошою новиною" домовленості з Україною про продовження транзиту російського газу

25 січня 2024, 09:32
Поділіться публікацією:

Одіозний прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо після візиту до Ужгорода, де у нього відбулися переговори з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, заявив, що Україна нібито готова дозволити транспортування російського газу через свою територію після 2024 року. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Bloomberg.

Фіцо заявив про готовність України продовжити транзит російського газу після 2024 року

Роберт Фіцо. Фото: з відкритих джерел

"Виникла домовленість про те, що транзит російського газу через Україну, ймовірно, продовжиться, і це є гарна новина. Це означає, що ми в Словаччині також зможемо продовжити транзит цього газу, що також піде на користь Австрії та Італії", – заявив Роберт Фіцо у відеозверненні.

Кабмін і Нафтогаз не прокоментували запит агентства, російський Газпром також відмовився від коментарів на цю тему.

Цікаво, що глава українського уряду Денис Шмігаль після зустрічі з Фіцо не згадував про російський газ. Він заявив, що "Україна та Словаччина продовжать плідну співпрацю задля безпеки та процвітання наших країн".

Раніше голова правління "Нафтогазу України" Олексій Чернишев заявляв, що не продовжуватиме контракт на транзит російського газу до Європейського Союзу через Україну. Говорилось, що це питання вирішено.

Читайте також на порталі "Коментарі" – прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що Україна має "піти на компроміс" із Росією щодо своїх територій, щоб швидше закінчити війну. В українському МЗС вкотре наголосили на неприпустимості територіальних поступок. Позицію України представив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Facebook.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини