Головна Новини Суспільство події Фіцо відповів, чи блокуватиме переговори щодо вступу України до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Фіцо відповів, чи блокуватиме переговори щодо вступу України до ЄС

Фіцо не блокуватиме переговори про вступ України до ЄС, хоча вважає її не готовою

13 грудня 2023, 13:40 comments2170
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, який одним із перших своїх рішень скасував військову допомогу Україні, заявив, що вважає Україну "неготовою" до початку переговорів про вступ до Європейського Союзу, але Братислава не блокуватиме це "політичне рішення" на саміті лідерів Євросоюзу. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Dennik N".

Фіцо відповів, чи блокуватиме переговори щодо вступу України до ЄС

Роберт Фіцо. Фото Getty Images

Роберт Фіцо заявив, що вважає Україну "абсолютно неготовою" до відкриття переговорів, але не блокуватиме таке рішення на саміті 14-15 грудня.

"Ми не перешкоджатимемо рішенню Європейської ради про початок переговорів з Україною про вступ до ЄС. Йдеться про політичне рішення, це не має нічого спільного з реальністю. Україна абсолютно не готова до початку переговорів", – висловився глава уряду Словаччини.

Варто нагадати, що міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар раніше заявив, що Братислава готова підтримати рішення щодо відкриття переговорів.

Водночас угорський прем'єр Віктор Орбан має намір блокувати ключові рішення щодо України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — цього тижня, 14 та 15 грудня, відбудеться саміт Євросоюзу, де можуть оголосити про початок переговорів з Україною щодо вступу до ЄС, нового пакету допомоги нашій країні, нових санкцій проти РФ. Максимальний опір цьому чинить Угорщина, якою почала підспівувати Словаччина. Можливо, будуть проблеми з Австрією. Які очікування від майбутнього саміту ЄС? Чи тільки про Україну те, що відбувається зараз усередині Євросоюзу? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Угорщина припинить блокувати 50 млрд євро для України лише за однієї умови.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини