Головна Новини Суспільство події Facebook та Instagram обмежують політичний контент у Франції: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Facebook та Instagram обмежують політичний контент у Франції: у чому причина

Рішення пояснили тим, що користувачі захотіли бачити менше інформації на політичні теми

27 березня 2024, 14:00
Поділіться публікацією:

Користувачі у Франції зіткнуться з обмеженням у відображенні політичного контенту в Facebook та Instagram, на які вони не підписані. Це рішення, яке на початку лютого анонсували представники компанії Meta , вже набрати чинності на території країни.

Facebook та Instagram обмежують політичний контент у Франції: у чому причина

Facebook та Instagram обмежують політичний контент у Франції:

За попередньою інформацією, зміни були мотивовані бажанням користувачів бачити менше політичного контенту в своїх стрічках. Так, політичний контент у Reels, "історіях" та інших рекомендаціях стрічки буде прихований від користувачів, які не підписані на відповідні сторінки або особи, що його постять.

Втім, цей крок також викликає питання щодо свободи слова та можливості користувачів отримувати різноманітну інформацію, зокрема політичного спрямування. З одного боку, це може допомогти уникнути ненавмисного зіткнення з політичною пропагандою та фейковими новинами, але з іншого – обмежує доступ до широкого спектру політичних думок і позицій. 

Нововведення зустріло різноманітні відгуки серед користувачів соціальних мереж та експертів у сфері медіа та комунікацій. Деякі підтримують ініціативу Meta, вважаючи, що вона допоможе знизити рівень інформаційного шуму та політичної поляризації у соцмережах. Інші ж критикують цей крок за обмеження вільного обміну ідеями та інформацією.

Нагадаємо, що в Іспанії розгорілась суперечка навколо популярного месенджера Telegram, який опинився під загрозою блокування. Справа почалася, коли кілька великих медіакомпаній, таких як EGEDA, Mediaset España, A3 Media, та Movistar Plus, заявили, що через Telegram поширюється піратський контент. У відповідь на це, Верховний суд Іспанії минулого тижня вирішив тимчасово заблокувати доступ до сервісу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини