Головна Новини Суспільство події ЄС завдасть економічного удару по Китаю: Пекін вже готує відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС завдасть економічного удару по Китаю: Пекін вже готує відповідь

ЄС запровадить 38% мита на електромобілі з Китаю

12 червня 2024, 15:37
Поділіться публікацією:

З наступного місяця Європейський Союз запровадить додаткові мита на електромобілі з Китаю на рівні 38,1%, що призведе до ескалації глобальної торгової війни та збільшення вартості продажу автомобілів у Європі для компаній від китайської BYD Co. до Tesla Inc. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє агентство "Bloomberg".

ЄС завдасть економічного удару по Китаю: Пекін вже готує відповідь

ЄС та Китай. Фото: з відкритих джерел

Блок офіційно повідомив автовиробників, включаючи BYD Co., Geely Automotive Holdings Ltd., SAIC Motor Corp Ltd., про мита, які мають бути введені приблизно 4 липня. Китайські виробники електромобілів дедалі агресивніше просуваються до Європи на тлі внутрішньої цінової війни та багаторічного лідерства у цій технології.

Індивідуальне мито на BYD становитиме 17,4%, Geely — 20% та SAIC — 38,1%, повідомила комісія в середу.

Китай дав зрозуміти, що готовий до дій у відповідь, загрожуючи заходами в сільському господарстві, авіації та автомобілях з великими двигунами. Пекін вже почав розслідування щодо деяких видів європейського алкоголю, і результати можуть бути незабаром.

Зазначимо, також агентство "Bloomberg" повідомляло, що лідери країн "Великої сімки" за підсумками зустрічі в Італії закликають Китай припинити підтримувати війну Росії проти України. Про це йдеться у проекті заяви саміту G7.

У матеріалі йдеться, що партнери України звинувачують Пекін у тому, що він забезпечує Росію технологіями та деталями – або знайденими у зброї, або необхідними для її виробництва – допомагаючи Москві обходити торгові обмеження "Великої сімки" на багато цих товарів. Заборонені матеріали часто потрапляють до Росії через треті країни, такі як Китай та Туреччина або через мережі посередників.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кулеба розповів про крок Китаю, який наблизив би мир.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини