Головна Новини Суспільство події Ердоган повідомив, що зернову угоду вдалось продовжити: на які терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган повідомив, що зернову угоду вдалось продовжити: на які терміни

Реджеп Ердоган сповістив, що за сприянням Туреччини зернова угода між Україною та Росією була продовжена.

17 травня 2023, 18:16
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Ердоган 17 травня сповістив, що Угоду про Чорноморський зерновий коридор вдалось продовжити ще на 60 днів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Ердогана у Twitter.

Ердоган повідомив, що зернову угоду вдалось продовжити: на які терміни

Президент Туреччини Реджеп Ердоган. Фото з відкритих джерел

18 травня добігав останній день продовження зернової угоди, за яким до кількох українських портів могли прибувати кораблі, щоб експортувати українські товари, зокрема і зерно до Європи, Азії та Африки. Ердоган оголосив, що Росії та Україні з зусиллям турецької сторони вдалось продовжити зернову угоду.

"Зусиллями нашої країни, підтримкою наших російських друзів і внеском наших українських друзів було вирішено продовжити Угоду про Чорноморський зерновий коридор ще на 2 місяці. Удачі всьому світу", — написав президент Туреччини.

Ердоган подякував президенту України, російському диктатору та генсек ООН за зусилля, які були здійсненні для продовження зернової угоди. Турецький лідер сподівається, що в майбутньому угоду також продовжать.

"Ми продовжуватимемо наші зусилля для забезпечення виконання всіх умов угоди та її продовження в наступний період. Я бажаю, щоб це рішення, яке має життєво важливе значення для безперебійної роботи глобальних ланцюгів постачання продовольства і особливо для полегшення доступу до зерна країн, які його потребують, було вигідним для всіх сторін", — пише Ердоган.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія надіслала до ООН ультиматум зі списком вимог для продовження зернової угоди.

Також "Коментарі" писали, що Росія відреагувала на африканську мирну пропозицію щодо війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини