Головна Новини Суспільство події Епіфаній вважає, що священикам РПЦ не місце в українській армії під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Епіфаній вважає, що священикам РПЦ не місце в українській армії під час війни

Митрополит Київський та всієї України Епіфаній зазначив, що військові не приймуть зараз російського священника у свої лави

19 грудня 2021, 11:40
Поділіться публікацією:

Настоятель Православної церкви України, митрополит Київський та всієї України Епіфаній зазначив, що дуже вдячний Верховній Раді, яка наприкінці листопада ухвалила законопроєкт про військове капеланство в Україні.

Епіфаній вважає, що священикам РПЦ не місце в українській армії під час війни

Епіфаній (фото з відкритих джерел)

В інтерв'ю виданню "Радіо Свобода" він зазначив, що на цю тему існувало понад 10 документів і шлях до його ухвалення тривав понад 5 років.

"Вони не задовольняли церкви, релігійні організації в Україні, які мають своїх капеланів. Але в українській армії близько 80% капеланів – це капелани ПЦУ. Тому ми вдячні Верховній Раді, що нарешті все ж таки зуміли ухвалити відповідний законопроєкт", – сказав голова Православної церкви України.

Епіфаній також звернув увагу, що із закону прибрали положення про заборону працювати в армії священникам релігійних організацій, центральні організації яких розташовані у країні, визнаній агресором.

"Наші військовослужбовці не приймуть зараз російського священника до своїх лав. Є безліч прикладів, які можна знайти у відкритому доступі, в інтернеті, як вони, починаючи з 2014 року, благословляли ватажків, благословляли тих, які знищували наших військових... Таких випадків дуже і дуже багато. І тому не місце російським священникам в українській армії під час війни, реальної війни, яка відбувається", – наголосив голова ПЦУ.

Нагадаємо, що, згідно з даними опитування Центру Разумкова, проведеному у 2020 році, нинішньому настоятелю Православної церкви України митрополиту Епіфанію довіряє 44,3% громадян України. Це найвищий показник довіри серед усіх провідників українських церков.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що настоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній розповів, чи варто сьогодні проводити реформу календаря та переносити Різдво.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини