Головна Новини Суспільство події Епідеміолог про штам «Дельта»: є всі передумови, що на Україну чекає «російський сценарій»
commentss НОВИНИ Всі новини

Епідеміолог про штам «Дельта»: є всі передумови, що на Україну чекає «російський сценарій»

Хвиля "Дельта"-штаму коронавірусу може призвести до рекордних показників госпіталізацій і смертності в Україні

8 серпня 2021, 11:25
Поділіться публікацією:

Українці даремно недооцінюють новий штам коронавірусу "Дельта", який збільшує концентрацію вірусу в крові у тисячу разів. Адже у зв'язку з цим пандемія може вдарити з ще більшою силою, що призведе до рекордних показників смертності в Україні.

Епідеміолог про штам «Дельта»: є всі передумови, що на Україну чекає «російський сценарій»

Відділення Covid-19. Фото: hromadske.ua

Річ у тім, що система охорони здоров'я може не витримати такого тиску. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю телеканалу "Обозреватель" розповів лікар-епідеміолог, голова ГО "Інфекційний контроль в Україні" Андрій Александрін.

За його словами, серпень ознаменувався в Україні тим, що значно почали зростати показники захворюваності на коронавірус. Можна проаналізувати буквально останні два дні і зробити висновки, що показники практично у всіх регіонах почали підійматися вгору.

Андрій Александрін вважає, що МОЗ спочатку свідомо занижувало показники нових виявлених кейсів, адже насправді вперше виявлені штами "Дельта" в Україні з'явилися набагато раніше, ніж нам про це почали повідомляти.

Лікар впевнений, проблема полягає в тому, що у нас досі дуже низьке охоплення вакцинацією людей із групи ризику. Дуже мало провакциновано пенсіонерів. Тому відсоток госпіталізацій може сильно підскочити через те, що нові випадки захворювання почнуть стрімко збільшуватися. Отже, зросте і навантаження на систему охорони здоров'я.

Найгірше, якщо Україну накриє "сценарій" Росії, де при охопленні вакцинацією населення на рівні 12% ми який місяць поспіль бачимо рекорди госпіталізацій і смертності. Схожа ситуація може статися і в Україні, адже люди, яким 80 і більше років, у нас провакциновані на рівні трохи більше 2%. Отже, якщо люди в похилому віці почнуть хворіти, то медична система з цим може просто не впоратися.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло про те, чи варто поспішати вакцинуватися, якщо ви перехворіли на коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Зелёная Плесень

8 серпня 2021, 11:31

Не припомню ни единого предложения о вакцинации от моего семейного врача, а все попытки записаться самостоятельно (не на мусор!) терпели фиаско. А заявки "официоза" типа колитесь-чем-доступно при наглом наличии для "своих" файзера и модерны убивают. А уж за наблюдением о последствиях вообще нет никого, даже платных - получи и сваливай!


Новини