Головна Новини Суспільство події Енергосистема України працює на межі резерву: що чекає взимку
commentss НОВИНИ Всі новини

Енергосистема України працює на межі резерву: що чекає взимку

Олександр Харченко: “Українська енергосистема входить в опалювальний сезон у складному стані”

сьогодні, 15:31
Поділіться публікацією:

Енергосистема України готується до опалювального сезону з серйозними викликами, працюючи на межі резерву. Однак у разі позитивного сценарію, країна може пройти зиму з мінімальними відключеннями електроенергії та без значних перебоїв. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна заявив Олександр Харченко, директор Центру досліджень енергетики.

Енергосистема України працює на межі резерву: що чекає взимку

Енергосистема країни входить в опалювальний сезон в доволі складному стані

Як повідомив Харченко, енергетична система країни наразі функціонує, забезпечуючи необхідний рівень споживання електроенергії. Однак поточні можливості резерву залишаються на мінімальному рівні, що створює додаткові ризики на випадок непередбачуваних обставин. 

“Енергосистема в цілому входить в опалювальний сезон в доволі складному стані, бо загалом працює на межі резерву. Зараз є покриття того споживання, яке необхідне, але немає жодних резервів міцності. В кращому випадку, ми пройдемо сезон з мінімальними відключеннями і з мінімальними перервами в енергопостачанні. Що стосується саме опалення, я доволі спокійний. Бо щонайменше в тих містах, де мені вдається збирати адекватну інформацію, місцева влада багато робить, щоб приготувати систему до зими, резервне живлення для ключових вузлів опалювальної системи і системи водопостачання, водовідведення", – зазначив Олександр Харченко.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Українці мають великі шанси прожити щонайменше до середини грудня без обмежень на постачання електроенергії. Про це заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу в Медіацентрі Україна.          



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини