Головна Новини Суспільство події Екстремальна спека залишила цілу країну без делікатесу: молюски зникли
commentss НОВИНИ Всі новини

Екстремальна спека залишила цілу країну без делікатесу: молюски зникли

Рекордна спека в Греції може залишити покупців морепродуктів без улюблених молюсків, які в деяких країнах вважаються делікатесом

18 вересня 2021, 09:05
Поділіться публікацією:

В Егейському морі Греції знаходять безліч порожніх раковин. Після літа, постійної палючої спеки і теплої води, вони "наче кип'ятилися в своєму власному середовищі". Місцева влада заявляє, що близько 50% виробництва в цьому році було знищено через найсильнішу за останні десятиліття аномальну спеку в Греції. Близько 90% насіння молодих мідій, які виростуть в урожай наступного року, також загинули. Про це повідомляє Reuters.

Екстремальна спека залишила цілу країну без делікатесу: молюски зникли

Молюски зникли, фото з відкритих джерел

"При високих температурах мідії страждають від теплового стресу. Якщо ця ситуація збережеться і буде продовжувати погіршуватися, то в майбутньому ми побачимо екстремальні явища", - сказав Базиль Міхаелідіс, професор фізіології тварин в Університеті Аристотеля в Салоніках, чий досвід включає в себе вплив глобального потепління на морське життя.

Греція в місці з Італією, Францією та Іспанією є одним з основних світових виробників середземноморських мідій, відомих своїм високим вмістом м'яса, і експортує більшу частину своєї продукції.

За офіційними даними, в 2020 році Греція виробила близько 23000 тонн вирощених мідій, але постраждала від пандемії коронавируса, яка завдала шкоди туризму і попиту на її основних ринках Італії та Іспанії, сказав Костас Джутікас, заступник губернатора регіону, який відповідає за ріст і навколишнє середовище.

"Залив знаходиться під загрозою відсутності в найближчі роки фермерів, які вирощують мідії — регіон, в якому вирощується 85% національного виробництва. Справи дійсно дуже важкі", — сказав він.

Ресторани по всій Греції відчули скруту. Деякі таверни виключили мідії з меню в серпні через дефіцит.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини