Головна Новини Суспільство події Експерти назвали найпопулярніший спосіб шахрайства в інтернеті
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти назвали найпопулярніший спосіб шахрайства в інтернеті

Найчастіше аферисти прикидаються продавцями інтернет-магазинів

9 лютого 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

Натрапити на шахраїв в інтернеті достатньо легко. До того ж аферисти використовують різноманітні способи обману, які інколи дуже важко розпізнати. У 2020 найбільше людей постраждали від не реальних інтернет-магазинів, які виманювали кошти, проте не відправляли товар. Про це повідомляють експерти компаній Avito та "Тінькофф".

Експерти назвали найпопулярніший спосіб шахрайства в інтернеті

Шахрайство в інтернеті - названо найпопулярнішу схему аферистів. Фото: madjordom.ru

Аналітики повідомили, що найбільше випадків обману зафіксовано на реальних та підроблених сайтах, які продають товари. Аферисти прикидаються продавцями та обіцяють надіслати неіснуючий товар. В результаті людина робить замовлення, оплачує повністю або частково покупку та втрачає свої гроші, оскільки товар до неї не надходить.

Ще одним способом виманити гроші з інтернет-користувачів є різноманітні опитування або акції, в яких обіцяють вигоду, знижку, приз. Щоб отримати подарунок, зазвичай ресурси просять оплатити комісію, яку згодом забирають собі.

Розквіт кібершахрайства через інтернет-магазини пов'язаний з карантином. В цей період більшість людей робила покупки переважно через інтернет.

Експерти закликають уважніше ставитися до онлайн-покупок та замовляти товар на вже перевірених сайтах.

Нагадаємо, що в Європі та в Росії вчора не працювали кілька месенджерів. Так, в месенджерах Telegram і WhatsApp стався масштабний збій. В чому його причина, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що на популярному серед українців курорті люди вмирають від невідомого захворювання. Невстановлена інфекція викликає у більшості людей нудоту і криваву блювоту. Де це відбувається, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини