Головна Новини Суспільство події Експерти оцінили шанси Авакова стати новим прем'єр-міністром України
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти оцінили шанси Авакова стати новим прем'єр-міністром України

Експерт Українського інституту політики Олена Броницька нагадує, що Аваков на посаді глави МВС вже більше семи років

2 березня 2021, 22:44
Поділіться публікацією:

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що поки не отримував пропозиції обійняти посаду прем'єр-міністра. За його словами, прем'єрські амбіції у нього могли б виникнути тільки в разі перемоги його політсили на виборах.

Експерти оцінили шанси Авакова стати новим прем'єр-міністром України

Колаж: Д. Романюк / Comments.ua

Однак, за словами політексперта, кандидата політичних наук Олександра Палія, глава МВС Арсен Аваков — людина з великими амбіціями.

"Можливо, він хотів би бути не тільки прем'єром, а й президентом. При цьому він активно створює власну бізнес-імперію, множить різні методи впливу. Але, водночас, він, швидше за все, розуміє, що з популярністю серед населення у нього серйозні проблеми ", — зазначає експерт.

З огляду на, що Аваков виглядає не тільки амбітною людиною, але і досить раціональним, Олександр Палій припускає, що він буде прагнути тільки за досяжними цілями.

"Поки складно сказати, коли Аваков покине пост глави МВС, який займає з 2014 року. Але коли він це зробить, то піде або на підвищення, або в бізнес, — вважає експерт. — Поки ж Зеленському він зручний, в тому числі своїм антирейтингом ".

  Експерт Українського інституту політики Олена Броницька нагадує, що Аваков на посаді глави МВС вже понад сім років. І навряд чи не хоче чогось більшого.

"Якщо він каже, що не збирається йти у прем'єр-міністри, цей зовсім не означає, що так і є. Як відомо — поганий той солдат, який не мріє стати генералом. І мені здається, що амбіції Авакова простягаються куди далі крісла глави МВС ", — зазначає Олена Броницька.

На її думку, Аваков, знає всі тонкощі політики, що має потужні силові важелі впливу, цілком може мітити в глави Кабміну.

"І стати прем'єром він цілком може, особливо з огляду на політичну безграмотність і короткозорість нашого президента, — міркує Олена Броницька. — Мені б не цього, звичайно, не хотілося, як думаю і багатьом українцям. Шлейф негативу за Авакова — пристойний. Але хто запитує нашої думки? ".

Нагадаємо, за словами Авакова, він не має права претендувати на крісло прем'єр-міністра, тому що не є переможцем парламентських виборів. Також Аваков сказав, що президент України Володимир Зеленський не пропонував йому посаду глави Кабміну. Журналістка Наталія Мосійчук сказала, що сьогодні багато хто пророкує Авакову крісло прем'єра, на що міністр відповів, що претензій на цю посаду у нього немає, через те, що його партія не представлена в парламенті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

My Name Gold

2 березня 2021, 23:12

Вы совсем больные что бы этого бандюгана Авакова в премьер-министры... Я все больше и больше от того что происходит на моей родине! Янукович оказывается не такой ещё гнидой был.


Новини