Головна Новини Суспільство події Експерт: замість тисяч слів стурбованості США відправляють бойові кораблі до Чорного моря
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: замість тисяч слів стурбованості США відправляють бойові кораблі до Чорного моря

США відправили до Чорного моря флагманський корабель 6-го флоту USS Mount Whitney та ракетний есмінець USS Porter

2 листопада 2021, 07:20
Поділіться публікацією:

США відправили до Чорного моря флагманський корабель 6-го флоту USS Mount Whitney та ракетний есмінець USS Porter для "спільних операцій із союзниками та партнерами по НАТО в регіоні". Такий жест США протилежний тій реакції, яку продемонстрували Німеччина та Франція після того, як Україна підняла в повітря безпілотники "Байрактар", щоб дати відсіч бойовикам на Донбасі. Як передає видання "Коментарі", про це у Facebook пише політичний експерт Олександр Юсупов.

Експерт: замість тисяч слів стурбованості США відправляють бойові кораблі до Чорного моря

Військові кораблі США. Фото: фейсбук Олександра Юсупова

"Це, звичайно, збіг, що такий указ з'явився невдовзі після нового витка взаємної висилки дипломатів між НАТО і Росією, чергової серії кібератак російською Службою зовнішньої розвідки (СЗР) проти американських компаній, скорочення місії ОБСЄ на Донбасі під тиском Кремля, деструктивних дій, а також нібито масового стягування російських військ до кордону України, про що два дні тому повідомило видання The Washington Post, посилаючись на джерела у США та Європі. Чи повторюється весняна ескалація? Не факт, оскільки, на відміну від ЗМІ, українська розвідка заявила, що не зафіксувала надмірну концентрацію військовослужбовців Росії поблизу територій України", – зазначив експерт.

За його словами, відправкою своїх кораблів США ще й яскраво показують відмінність їхньої оцінки щодо останніх подій від реакції Німеччини та Франції, які окремо висловили "занепокоєння загостренням бойових дій на Донбасі, у тому числі використанням української армії безпілотника "Байрактар".

"Важливо зазначити, що під час дестабілізації у квітні адміністрація Джо Байдена скасувала плани щодо відправлення двох кораблів у Чорне море, за що отримала шквал критики, а тепер уже Вашингтон діє на випередження. Але чи це адекватна відповідь на дії Росії та зміну ситуації безпеки на тлі завершення будівництва "Північного потоку-2"? У цьому кроці скоріше більше символіки", – наголосив Юсупов.

Він додає, Києву, як мінімум, потрібне розширення тренувальної місії для армії та продаж систем протиповітряної оборони. Вихід сил США з Афганістану дозволяє Вашингтону перенаправити ресурси на більш стратегічно важливі точки. Без сумнівів Чорноморський регіон – один із таких.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США тренувалися зі знищення російського флоту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сташинский

2 листопада 2021, 09:46

Дурни свидомые, чему вы радуетесь? Возможной войне? Так воевать за вас никто не будет.)) Все сами, и только своими силами до полного самоуничтожения. Да, оружия вам подбросят, пайки дадут, обмундировку...лишь бы вы освободили от своих глупых тушек лакомую земельку и ресурсы в ней скрытые.


Новини