Головна Новини Суспільство події Експерт: якщо вам від 30 до 40 років, у мене для вас погана новина – у нас з вами не буде пенсії
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: якщо вам від 30 до 40 років, у мене для вас погана новина – у нас з вами не буде пенсії

Андрій Рибалко вважає, що єдиною гарантією вашої щасливої старості є інвестиція у ваших дітей

13 січня 2022, 09:15
Поділіться публікацією:

Багато хто з молодих людей, яким сьогодні від 30 до 40 років, живуть, навіть замислюючись про те, що на них чекає в старості, сподіваючись, як і їхні батьки, що держава дбатиме про них і гарантовано надасть допомогу при виході на пенсію. Ось тільки з кожним роком ця гарантія все більше піддається сумніву. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook пише український громадський активіст, політичний експерт, блогер Андрій Рибалко.

Експерт: якщо вам від 30 до 40 років, у мене для вас погана новина – у нас з вами не буде пенсії

Люди в віці. Фото: pixabay.com

"Вам від 30 до 40 років? У мене для вас погана новина. У нас із вами не буде пенсії. Проблема не в злочинній владі, проблема в демографії. Ця картинка математично демонструє, що покоління, яке зараз молодше 30, не зможе платити пенсії старше за себе. Подібна ситуація не лише у нас, а й у більшості розвинених країн світу", – зазначив експерт, опублікувавши діаграму, на якій видно старіння населення.

Експерт: якщо вам від 30 до 40 років, у мене для вас погана новина – у нас з вами не буде пенсії - фото 2

Андрій Рибалко наголосив, є й хороша новина. Більшість із нас виживуть у старості. Всю свою історію людство не знало масової пенсійної системи. Винятком було ХХ століття, коли завдяки розвитку медицини у рази зменшилася смертність, але зберігалася висока народжуваність. Вже в середині ХХІ століття людству доведеться повернутися до традиції, коли потрібно буде не лише виховувати дітей, а й утримувати літніх людей.

"Тому не потрібно пафосних промов про майбутнє нації та її виживання. Досить усвідомити просту річ. Від того, скільки дітей у вас буде, як ви їх виховаєте, які цінності закладаєте та яку освіту дасте та залежить ваше майбутнє. І це найприємніша та найкраща інвестиція, яка може виникнути у житті", – резюмував Рибалко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як забезпечити безбідну старість в Україні: пенсію та інші способи накопичення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини