Головна Новини Суспільство події Експерт: у президента з'явилася унікальна нагода перезавантажити всю владну вертикаль
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: у президента з'явилася унікальна нагода перезавантажити всю владну вертикаль

Політичний експерт Олександр Кочетков вважає, що, якщо суспільство побачить масштабне кадрове оновлення, воно отримає нову мотивацію і до збройного спротиву, і до роботи в тилу

21 грудня 2023, 15:34
Поділіться публікацією:

У Президента України Володимира Зеленського є унікальна нагода — і достатньо повноважень — продемонструвати власне лідерство і перезавантажити систему (не тільки очільників!) як військового, так і цивільного управління. Як інформує портал "Коментарі", таку думку у себе в Facebook висловив політичний експерт Олександр Кочетков, аналізуючи прес-конференцію президента України.

Експерт: у президента з'явилася унікальна нагода перезавантажити всю владну вертикаль

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Кочетков стверджує, що спілкування Зеленського із журналістами оголило важливі питання та запити суспільства, які потребують вирішення.

"Це стосується не тільки емоційного стану наших громадян, але водночас є найбільшими викликами, від яких залежатиме подальше існування держави", — пише експерт. 

На його думку, основні інституції держави, і перш за все ЗСУ, у 2023 році показали достатню ефективність у протистоянні з переважаючим ворогом, але ситуація змінюється: "як на полі бою, так і на полях міжнародних відносин і внутрішньої політики".  Зокрема експерт відзначає, що перегріті очікування і українців, і наших союзників від літнього контрнаступу на тлі порівняно скромних воєнних здобутків, призвели до суттєвої зміни риторики в світі щодо війни. Відповідно, зміна наративів відобразилася на рівнях економічної і військової підтримки України. 

"Все це разом впритул наблизило нас до розуміння необхідності покладатися передусім на власні сили. А відтак до потреби глибинної трансформації державного управління, перезавантаження державної влади, якщо хочете", — стверджує Кочетков і пропонує провести зміну всіх невиборних гілок влади "від ЗСУ до РНБО і ОП".

"Це дозволить не лише якісно оновити підходи до управління армією, політикою та економікою. А й розрубає той гордіїв вузол порожніх суперечок, повзучої недовіри та внутрішньої напруженості всередині владної вертикалі, що згубно впливає як на систему прийняття рішень, так і зрештою на все суспільне життя", — вважає Кочетков.

Експерт висловив переконання, що, якщо суспільство побачить це масштабне кадрове оновлення,  воно зітхне з полегшенням та отримає нову мотивацію і до збройного спротиву, і до роботи в тилу.  Крім того, наповнення воєнно-цивільного блоку новими сильними фігурами стане не лише адекватною реакцією керівника держави на суспільний запит, але й продемонструє готовність країни до руху вперед, і поверне довіру до України в міжнародному вимірі. 

"Саме такі сильні кроки покажуть, чи збереже він роль лідера при зміні кон'юктури та чи продемонструє готовність до висновків, а відтак — руху вперед", — стверджує Кочетков.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

21 грудня 2023, 16:04

Історія знає приклади корисної поведінки юдеїв? Передвиборчі обіцянки цього брехуна нічому не навчили? Скільки можна вірити у золота Полуботка або ще якісь химерні байки? Варто всі ці надії записувати для істориків які будуть вивчати чому Україна загинула удруге через 100 років.


Новини