Головна Новини Суспільство події Експерт розповів, яку мету переслідує поява "плівок Медведчука"
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, яку мету переслідує поява "плівок Медведчука"

Те, що опубліковано, навряд чи зможе стати належним доказом у судовому процесі

9 червня 2021, 08:30
Поділіться публікацією:

Напередодні журналісти BIHUS info, отримали доступ до "плівок Медведчука". Зокрема, мова йшла про те, чим голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук займався, поки відповідав за обмін полоненими з т.зв. "Л / ДНР". Крім того, йшлося і про покупку газу і електрики у РФ. Фігурує на плівках і Порошенко, про якого говорить Медведчук, торкаючись переговорів про обмін полоненими і економічні моменти.

Експерт розповів, яку мету переслідує поява "плівок Медведчука"

Віктор Медведчук - фото з відкритих джерел

Керівник Центру військово-правових досліджень, адвокат Олександр Мусієнко думає, що публікація "плівок Медведчука" переслідує виключно політичні цілі.

"Швидше за все, завдання — вибивати Петра Порошенка як політичного опонента чинної влади. Якби стояла мета притягнути до відповідальності Медведчука, Порошенка чи інших осіб, то ці плівки не передавалися б журналістам і не публікувалися у відкритих джерелах. Вони б вивчалися в рамках відповідних кримінальних виробництв. І могли стати ґрунтовними доказами, якщо вони автентичні, щоб залучити тих чи інших осіб до відповідальності. А то, що зараз робиться — направлено на політичну боротьбу, на моральний осуд. Завдання — викликати емоційно-медійний ефект. Але, на превеликий жаль, все це не має юридичного підтексту ", — відзначає Олександр Мусієнко.

Адвокат наголошує — те, що вже опубліковано, ще й таким чином, навряд чи зможе стати належним доказом у судовому процесі.

Експерт зазначає, що хотілося б, щоб факти, за якими можуть проходити як підозрювані колишній президент, Медведчук, інші особи, кому можна інкримінувати серйозні злочини, збиралися ретельно, їм давалася належна правова оцінка, вони доводили в судах. Від цього буде більший ефект, в тому числі юридичний. А поки, вважає адвокат, все, що відбувається — політична боротьба і не більше.

Раніше портал "Коментарі" писав, чи пов'язаний Порошенко із закупівлею вугілля в "Л-ДНР".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини