Головна Новини Суспільство події Експерт розповів, як інвестувати в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, як інвестувати в Україну

Для того щоб стати інвестором, потрібно мати вільні кошти

13 серпня 2021, 22:14
Поділіться публікацією:

Аналіз статистичних даних за вкладами населення в банках говорить про те, що розглядати українських громадян, як "внутрішніх інвесторів" ще рано. Про це заявив експерт в області фінансів Дмитро Собол виданню "Коментарі-Україна".

Експерт розповів, як інвестувати в Україну

Дмитро Собол, фото з відкритих джерел

"Хоча держава могла б зробити певні кроки, щоб підготувати рядових українців до можливості" вкладати в економіку ", а не в" заначку ". Часто від чиновників і експертів можна почути думку про те, що прості українці могли б стати ефективними інвесторами в економіку власної країни. Я думаю, що реалізація такого сценарію можлива, але тільки в перспективі. Наявні дані, поки, свідчать про протилежне", — заявив Дмитро Собол.

За його словами, для того, щоб стати інвестором, потрібно мати вільні кошти. А вільними коштами, для фізичної особи, можна вважати ті заощадження, які є в наявності, більш так звану "подушку безпеки". Під "подушкою безпеки", як правило, розуміється такий обсяг заощаджень, використання якого допоможе людині прожити мінімум три місяці без отримання будь-якого доходу.

"Втім, за даними НБУ та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, подібної" подушки безпеки "у переважної більшості українців — немає. Так, згідно зі статистикою регулятора, в 73 банках-учасниках Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, за станом на червень поточного року, налічувалося 47,7млн вкладів на суму 616, 7млрд грн. Окремо відзначу, що ця статистика не враховує інформацію державного Ощадбанку, який не входить до Фонду, але це не настільки суттєво впливає на аналіз ситуації із заощадженнями. Відповідно, середній розмір вкладу — 12 929 грн ", — додав експерт.

Нагадаємо, мільярдер і генеральний директор холдингової компанії Berkshire Hathaway Уоррен Баффет опублікував щорічне послання. У повідомленні зазначено, якщо людина хоче стати багатшими, йому варто вкладати в акції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

17 лютого 2023, 08:45

Знаю ще про інвестиції в корисні копалини України, нещодавно зацікавився цим, радили багато знайомих, може, якщо когось теж зацікавило, залишу посилання на статтю, там детальніше все написано https://geogroup.com.ua/blog/rodovyshha-grafitu- v-ukrayini-zabezpechenist-ta-perspektyvy/ На мою думку дуже перспективно


Новини