Головна Новини Суспільство події Експерт розповів, скільки коштуватимуть кавуни цього літа
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, скільки коштуватимуть кавуни цього літа

Експерт здивував своїм прогнозом щодо цін

6 липня 2021, 21:01
Поділіться публікацією:

Цьогоріч українців шокують ціни на кавуни. Смачний та улюблений продукт буде дуже дорогим. Про це журналістам розповів директор одного з приватних підприємств Олександр Синенко, пише "Укрінформ".

Експерт розповів, скільки коштуватимуть кавуни цього літа

Ціни на кавуни (фото з відкритих джерел)

За його словами, ціни на баштанну культуру у цьому сезоні будуть "кусючими".

 Це пов'язано з тим, що весна була холодною, а потім майже весь червень йшли дощі. Тому ці погодні фактори вплинули на урожай і на ціну смачних ласощів.

"Я знаю, що ціна на кавуни цього року буде високою. Холодна весна і рясні дощі сприяють цьому. Для доброго урожаю кавунів треба сонячна погода", — заявив Синенко.

Крім цього, поки не відомо, коли до столиці попливе традиційна баржа, що везе смачні херсонські кавуни. 

Раніше видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, як правильно вибрати стиглий і смачний кавун. Так, фахівці визначили головні критерії, за якими варто робити свій вибір.

Вибираючи кавун, не женіться за розміром. Ідеальні кавуни середньої величини — 5-7 кілограмів. Величезні кавуни можуть мати надлишок добрив.

Кавун повинен бути контрастним. Темні й світлі смуги повинні бути максимально чітко позначені. Чим темніші смуги, тим ягода має більше поживних речовин.

Хвостик повинен бути сухим, але не відірваним. Занадто сухий хвостик означає, що кавун відвезли з баштану багато тижнів тому. Але сухим хвостик міг стати й після того, як його насильно відрізали, він висох "по дорозі". Тому треба дивитися на місце його переходу в кавун. Хвостик проростає з так званого "ґудзика". Краї цього гудзика повинні бути сухими, а ось мокрий зелений хвіст — гарантія незрілого плоду.
 
Стиглий кавун повинен резонувати. Адже м'якуш зрілого плода має мікропорожнечі. По кавуну треба "шльопнути": його слід покласти на долоню лівої руки, а правою рукою стукають його в бік. Він повинен віддаватися в лівій руці.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини