Головна Новини Суспільство події Експерт розповів про причини збою Facebook, через що Цукерберг втратив 6 млрд доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів про причини збою Facebook, через що Цукерберг втратив 6 млрд доларів

Акції компаній зазнали удару, засновник Facebook Марк Цукерберг втратив понад 6 мільярдів доларів

5 жовтня 2021, 08:42
Поділіться публікацією:

У роботі Facebook, Instagram і WhatsApp стався рекордно довгий збій, який тривав приблизно 6 годин. Акції компаній зазнали удару, засновник Facebook Марк Цукерберг втратив понад 6 мільярдів доларів. Як інформує видання "Коментарі", про це на своїй сторінці в Facebook пише політичний експерт, оглядач Олександр Юсупов.

Експерт розповів про причини збою Facebook, через що Цукерберг втратив 6 млрд доларів

Facebook Фото: фейсбук Олександра Юсупова

Експерт зазначає, саме собою напрошується питання: що ж стало причиною збою? Відповідь на це питання цікавить багатьох. Вчора, напевно, цим цікавилися майже всі 2,5 мільярда щоденних користувачів Facebook, Instagram і WhatsApp. А скільки з них тоді хвилювала новина про те, що Facebook навмисно показує користувачам більше публікацій, які викликають гнів, тому що це дозволяє збільшити активність людей і приносить компанії фінансову вигоду? Про це, за день до вчорашнього збою, розповіла в дуже резонансному інтерв'ю колишня співробітниця Facebook Френсіс Хауген, яка надала відповідні докази ЗМІ і органам влади і сьогодні повинна дати свідчення в Конгресі США по цій темі.

"Не менш актуальне і критично важливе питання: а що об'єднує лідерів авторитарних режимів і ліберальних демократій? Використання офшорних компаній для приховування істинних статків і мінімізації податків. Саме це є головним висновком з опублікованих позавчора Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів (ICIJ) документів про офшори нинішніх і колишніх світових лідерів, серед яких — король Йорданії Абдалла II в британський прем'єр Тоні Блер, український президент Володимир Зеленський і десятки інших. Отже, призупинення роботи трьох соцмереж на безпрецедентно тривалий період унеможливило комунікацію і відвело увагу мільярдів людей від, як мінімум, двох набагато більш глобально значущих подій, одна з яких прямо пов'язана з негативним впливом Facebook", — зазначив Юсупов.

Він додає, цей епізод, безсумнівно, ще сильніше буде підштовхувати вже існуючі наміри деяких чиновників у Вашингтоні щодо впровадження жорсткого регулювання популярних соцмереж, щоб послабити їх домінантність.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в роботі відразу декількох соціальних мереж стався масштабний збій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини