Головна Новини Суспільство події Експерт розповів на що найбільше зросли ціни у 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів на що найбільше зросли ціни у 2021 році

У 2021 року найбільше підскочили ціни на соняшникову олію, цукор, буряк, а також на бензин і автогаз

17 вересня 2021, 08:32
Поділіться публікацією:

Що подорожчало, а що залишилося на колишньому рівні в 2021 році в порівнянні з 2020 роком. Як інформує видання "Коментарі", політичний експерт Олександр Охріменко на своїй сторінці в Facebook представив порівняльну таблицю цін, про яку далі ми розповімо докладніше.

Експерт розповів на що найбільше зросли ціни у 2021 році

Супермаркет Фото з відкритих джерел

Олександр Охріменко зазначає, українці досить часто сперечаються на рахунок цін. Одні кажуть, що ціни вросли в порівнянні з тим, як було за попередньої влади, інші ж, навпаки, доводять, що ціни на порядок знизилися. Для найрозумніших корисно буде подивитися на статистику.

Експерт зазначив, є такий хороший показник "Скільки можна купити товарів за одну зарплату?" за різні періоди часу. В даному випадки за липень 2021-го і липень 2020 го року. Якщо товарів можна купити більше, значить ціни на їх росли повільніше, ніж їх зарплата, і навпаки. Якщо кількість товарів, яке можна купити за зарплату зменшується, значить ціни ростуть швидше вашої зарплати. На підтвердження своїх слів Олександр Охріменко опублікував порівняльну таблицю по купівельній спроможності українців в 2020-м і 2021-м році.

"Як бачите. Дійсно в 2021 році ціни на соняшникову олію, цукор, буряк, а також на бензин і автогаз дійсно істотно зросли, але все ж ціни на більшість товарів хоча і росли, нижчими темпами, ніж ваша зарплата ", — написав політолог.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ціни на гречку в Україні можуть значно вирости. Ціна гречки буде залежати від декількох факторів, серед яких і фінансові можливості власників гречки.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло — в Україні істотно знизилася вартість капусти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини