Головна Новини Суспільство події Експерт про візит Нуланд в РФ: Кремлю виставили ультиматум, а у відповідь РФ не знайшлося чим тиснути на США
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт про візит Нуланд в РФ: Кремлю виставили ультиматум, а у відповідь РФ не знайшлося чим тиснути на США

У МЗС РФ після переговорів з Нуланд заявили про брак прогресу в суперечці щодо посольств

12 жовтня 2021, 16:08
Поділіться публікацією:

Заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков заявив, що Росія не виключає подальшого загострення у відносинах з США. Спірні питання виявилися пов'язані з функціонуванням дипмісій в двох країнах. Про це російський дипломат заявив заступнику держсекретаря США Вікторії Нуланд, яка прибула з візитом в РФ. Як інформує видання "Коментарі", про це пише "Інтерфакс".

Експерт про візит Нуланд в РФ: Кремлю виставили ультиматум, а у відповідь РФ не знайшлося чим тиснути на США

Вікторія Нуланд

Коментуючи інформацію, політолог Олексій Голобуцький зазначив у себе в Facebook, Нуланд, судячи з таких заяв російського дипломата, приїхала виставити нові претензії Кремлю і відчитати за неналежну поведінку, ймовірно, і без питання необґрунтованого подорожчання газу і обмеження його поставок в Європу не обійшлося. Кремлю виставили ультиматум, а у відповідь Росії не знайшлося чим тиснути на США. Тому і прозвучало, що "позиції сторін погано стикуються" — США вимагають того, на що Кремль поки йти не готовий. Але Білий дім натомість готовий посилити тиск: власне, це про частини про "не виключено заморожування роботи дипмісій Росії і США" і "не виключені подальші загострення у відносинах".

"Загострення", ймовірно, варто читати як розширення і поглиблення санкцій, застосування санкцій щодо більшої кількості підприємств, осіб і рахунків, в яких зацікавлений Путін і які забезпечують його доходи. Попереду сьогодні ж у пані Нуланд ще зустрічі з Дмитром Козаком (заступник глави адміністрації Путіна) і помічником Путіна Юрієм Ушаковим. Почекаємо, яким буде тон і формулювання їх заяв за підсумками зустрічей. І що скаже сама пані Нуланд", — зазначив політолог.

Голобуцький додає, для України оптимально, якщо загальна риторика про "загострення", "нестиковку" і "заморожування" збережеться. Адже це означатиме в перспективі більше санкцій і жорсткі санкції щодо РФ. В контексті додаткових 40 млрд доходів РФ у 2022 році, скорочення цих доходів через санкції нам дуже важливо.

Також читайте на порталі "Коментарі" — раніше експерти вже озвучували прогноз, чому Нуланд летить до Москви і, що варто очікувати за підсумками цього візиту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сташинский

12 жовтня 2021, 15:39

"Дурэнь думкою багатийэ". Укр.народная пословица


Новини