Головна Новини Суспільство події Експерт про обшуки в особняку Дерипаски: російська клептократія справді дуже вразлива перед Заходом
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт про обшуки в особняку Дерипаски: російська клептократія справді дуже вразлива перед Заходом

ФБР влаштувала обшуки в будинку російського мільярдера Олега Дерипаски

20 жовтня 2021, 07:54
Поділіться публікацією:

Співробітники ФБР прийшли в будинок російського мільярдера Олега Дерипаски в Вашингтоні. Бізнесмен, який входить до найближчого оточення президента РФ Путіна, з 2018 року знаходиться під санкціями США. Коментуючи інформацію, український політичний експерт Михайло Бесараб акцентував увагу на двох важливих моментах у цій новині. Свої думки він виклав у себя в Facebook.

Експерт про обшуки в особняку Дерипаски: російська клептократія справді дуже вразлива перед Заходом

Обшуки в особняку Дерипаски. Фото з відкритих джерел

Експерт зазначає, вид розкішного особняка Дерипаски в Вашингтоні, в якому ФБР проводить обшук, символізує дві цікаві тенденції. Одна обнадійлива, а інша не зовсім.

"Російська клептократія справді дуже вразлива перед Заходом принаймні через те, що величезна кількість вкраденого кремлівськими олігархами зберігається на Заході. Тому західні демократії мають дієвими неозброєними інструментами примусити Москву до нормальної поведінки", — зазначив Михайло Бесараб.

За його словами, друга тенденція полягає в тому, що російський корупційний капітал занадто глибоко проник в структуру західної політики і економіки. Це створює додаткові можливості для стратегій гібридної агресії Росії проти Заходу. За часів "холодної війни" західний і соціалістичний блоки були значно більш замкнутими один від одного. Це ускладнювало ворожі маневри на своїй території, не давало такого широкого поля для атак зсередини, ніж зараз Кремль дуже активно користується на території демократичних держав.

"Природно, що авторитарної Росії сьогодні простіше контролювати свою територію від західного втручання", — зазначив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ФБР активно співпрацює з НАБУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини