Головна Новини Суспільство події Експерт дав поради, як розпізнати фейкову ТЦК і не стати жертвою шахраїв
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт дав поради, як розпізнати фейкову ТЦК і не стати жертвою шахраїв

Військовий експерт Олександр Коваленко розповів, на що звернути увагу, щоб розпізнати шахраїв, які видають себе за співробітників ТЦК

25 червня 2024, 18:35
Поділіться публікацією:

В Україні є проблема із так званими фейковими співробітниками ТЦК, каже військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

Експерт дав поради, як розпізнати фейкову ТЦК і не стати жертвою шахраїв

ТЦК

"Ця проблема і справді має місце бути. І це стосується не просто окремо взятої теми зі співробітниками ТЦК, а загалом проблематики носіння камуфляжу цивільними особами, яка не має рішення з 2014 року", — зазначив експерт.

За його словами, наприклад, у Латвії міністерство оборони розробило поправки до закону, згідно з якими військову форму, а також її складові та відзнаки армії та самооборони Земессардзе не мають права носити ті, хто не перебуває в лавах перших і других.

При цьому, каже експерт, в Україні у 2014 році склалася ситуація, що значну частину екіпірування солдатам спочатку зараз частково, але закуповували волонтери. І, що у 2014-му, що у 2024-му, піксель можна вільно купити на будь-якому ринку.

"А тому, з 2014 року, коли на автостоянці охоронець ходив у "варані", або в нього одягали цілу охоронну агенцію аля гопконтора нашого району, нічого не змінилося і станом на 2024-й. Особливо 2024-й, коли переодягненими в камо можуть бути не просто місцеві братки-борцухи, що нудьгують за 1990-м, а й диверсійні групи. На мій погляд, посилення носіння військової форми і камуфляжу з нею схожою, не військовими, у воєнний час має бути гранично жорстким!" – каже Коваленко.

При цьому він дав кілька порад тим, до кого підходять люди нібито у військовій формі і просять пред'явити документи, представляючись співробітниками ТЦК.

Отже, каже Коваленко, документи можуть вимагати до перевірки лише поліцейські, які супроводжують співробітників ТЦК. При цьому він наголосив, що співробітники ТЦК – це кадрові військові з відповідним званням. Звання та ранг відображені на погоні, що розміщується на грудях статутного однострою. Для особливо уважних погонів може розміщувати і рід військ, до яких належить військовослужбовець.

"Ви маєте право попросити співробітника ТЦК представитися та пред'явити документ, що підтверджує його особу та звання. Співробітник ТЦК може забути наліпити погон, усі ми люди, але посвідчення він не забуде перед виходом на роботу. Якщо до вас підходить бородатий спортсмен, у якому ні будь axiles чи DOUBLE TWILL із “голими” липучками і, що там вимагає, можете сміливо сумніватися в його приналежності до військових, особливо, якщо він відмовиться показати посвідчення", — наголосив Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ВР вимагають звільнити керівництво ТЦЕК, де помер військовозобов'язаний.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини