Головна Новини Суспільство події Екснардеп Іщейкін може очолити Академію медичних наук
commentss НОВИНИ Всі новини

Екснардеп Іщейкін може очолити Академію медичних наук

На посаду керівника Академії вперше претендує політик

13 вересня 2021, 19:00
Поділіться публікацією:

Національну академію медичних наук вперше може очолити не науковець, а політик. Як повідомляють у Президії НАМН, 14-16 вересня на загальних зборах розглядатимуть обрання дійсних членів та членкорів. Серед претендентів – одіозний екснардеп-"ударівець" Костянтин Іщейкін.

Екснардеп Іщейкін може очолити Академію медичних наук

Костянтин Іщейкін, фото з відкритих джерел

У 2013 році Костянтин Іщейкін був призначений заступником голови Полтавської обласної організації "УДАРу". А у 2014-му обрався до парламенту від "Блоку Петра Порошенка" і працював головою підкомітету у Комітеті ВРУ з питань бюджету.

У 2020 році колишній нардеп обійняв посаду заступника директора Інституту медицини праці ім. Кундієва, хоча його фах не відповідає науковій спеціалізації Інституту. А згодом став виконувачем обов’язків директора Інституту.

Понад те, за інформацією журналістів, під керівництвом Іщейкіна у Вінниці свого часу захистилися дві дисертантки, у наукових роботах яких виявили ознаки плагіату з російських підручників.

Як свідчить електронна декларація ескнардепа за 2019 рік, його родина володіє 8 квартирами, дачею, гаражем і низкою нежитлових приміщень у Полтаві, будинком у Полтавській області та земельними ділянками загальною площею понад 12,5 тисячі кв. м. Подружжя Іщейкіних декларує 6 іномарок і корпоративні права трьох полтавських підприємств, а також значну суму готівкою в різних валютах.

За даними ЗМІ, у 2016 році пан Іщейкін перереєстрував бізнес у Болгарії на свого помічника Сергія Соколовського. А також переписав нерухомість у Варні на власну тещу.

Крім того,  ексдепутат, який мав доступ до державного бюджету України, нібито набув елітне житло у центрі Києва, яке також зареєстроване на його родичку. А під час депутатської каденції, попри наявність квартири в столиці, ще й отримував компенсацію за житло.

Нагадаємо, у 2019 році об'єм фінансування НАМН України з держбюджету складав понад 4 млрд грн. А у 2021 році на реалізацію надання пацієнтам безкоштовних високоспеціалізованих медичних послуг НАМН України з державного бюджету у 2021 році було передбачено 1,8 млрд гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини