Головна Новини Суспільство події Екс-слідчий ГПУ Сус отримав 9 років колонії
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-слідчий ГПУ Сус отримав 9 років колонії

ВАКС засудив до 9 років колонії експосадовця Генпрокуратури Суса

31 січня 2023, 15:12
Поділіться публікацією:

Вищий антикорупційний суд засудив колишнього заступнику начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Дмитра Суса до 9 років позбавлення волі. Таке рішення 31 січня ухвалив ВАКС, повідомляє видання "Коментарі".

Екс-слідчий ГПУ Сус отримав 9 років колонії

Дмитро Сус. Фото: з відкритих джерел

"Дмитра Суса визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 191, ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 191 ККУ", – оголосив рішення головуючий суддя Маркіян Галабала.

ВАКС призначив Сусу покарання за сукупністю злочинів у вигляді 9 років позбавлення волі з позбавленням обіймати посади в судах, правоохоронних органах та адвокатурі строком н 3 роки з конфіскацією всього належного йому майна. Також обвинуваченого позбавили класного чину старший радник юстиції.

Крім того, судді застосували спеціальну конфіскацію до низки майна Суса, яке не зачитували через великий обсяг.

Вирок винесла колегія суддів у складі: головуючий Маркіян Галабала, суддів Віктор Ногачевський та Віталій Крикливий. Рішення не набуло чинності і може бути оскаржене протягом 30 днів до Апеляційної палати ВАКС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — цього тижня (3 лютого) у Києві відбудеться 24-й Саміт Україна-ЄС. В інтерв'ю Politico український прем'єр Денис Шмигаль заявив, що наша країна має амбітну мету стати членом ЄС вже через два роки. Які очікування від майбутнього саміту? Чи має Україна шанси стати членом Євросоюзу в терміни, зазначені прем'єром? Що за умови мають цьому передувати? Журналісти видання "Коментарі" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини