Головна Новини Суспільство події Економлять на преміях: скільки заробляють у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури
commentss НОВИНИ Всі новини

Економлять на преміях: скільки заробляють у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України, посилаючи на банківську таємницю, не розкрило свої заробітні плати

12 січня 2024, 00:10
Поділіться публікацією:

Портал "Коментарі" відправив запит Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України на публічну інформацію  щодо надання інформації про фактичні виплати за 2023 рік на картку Голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи-Масі Найєма та його заступники. Але конкретики про статки відомства, що фінансується з держбюджету та відповідає за  дорожнє господарство, управління автомобільними дорогами загального користування державного значення та іншим, так і не отримали.

Економлять на преміях: скільки заробляють у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури

Зарплати у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури (фото з відкритих джерел)

У відомстві відмовилися надавати інформацію про фактичні  виплати очільника агенства, посилаючись на пункт 1 статті 60 глави 10 Закону України "Про банки та банківську діяльність", де передбачено, що відомості про банківські рахунки клієнтів, у тому числі кореспондентські рахунки банків у Національному банку України є банківською таємницею.

"Враховуючи вищевикладене, у Агентства відновлення відсутні правові підстави щодо надання інформації про фактичні виплати за 2023 рік на картки Голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи-Масі Найєма або його заступників", — йдеться у повідомленні.

Натомість у відомстві детально, посилаючись на закони та інші нормативні документи, розписали, як формуються у держслужбовців посадовий оклад, який, власне, і є зарплатою та різні бонуси до заробітної плати. Наприклад, надбавки за вислугу років, інтенсивність праці, доступ до державної таємниці, особливий характер роботи, а також премії та відпускні.

"Оскільки Агентство відновлення є державний орган, юрисдикція якого поширюється на всю територію України, посада Голови Агентства відновлення належать до категорії А, підкатегорії А1, посади Першого заступника Голови Агентства відновлення, заступника Голови та заступника Голови Агентства відновлення з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації належать до категорії А, підкатегорії А2, в свою чергу розміри посадових окладів у 2023 році становили 31 200,00 грн, 29 800,00 грн та 28 100,00 грн відповідно",- йдеться у запиті.

Варто зазначити, що у відомстві вирішили зекономити на преміях.

"Плановий фонд преміювання працівників апарату Агентства відновлення, мв тому числі Голови та його заступників, встановлюється у розмірі 20 відсотків загального фонду посадових окладів за рік за штатним розписом та економії фонду оплати праці, що у сумі не може перевищувати 30 відсотків фонду посадового окладу працівника апарату Агентства відновлення",- повідомили держслужбовці.

Також стало відомо, що у 2023 році керівникам Агентства відновлення надбавка за виконання особливо важливої роботи не нараховувалась.

Економлять на преміях: скільки заробляють у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури - фото 2

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, які зарплати отримувало керівництво Держкіно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини