Головна Новини Суспільство події Економічний патріотизм: що передбачає програма, ініційована президентом
commentss НОВИНИ Всі новини

Економічний патріотизм: що передбачає програма, ініційована президентом

Для українського бізнесу почне діяти нова урядова програма підтримки

23 лютого 2022, 08:30 comments1414
Поділіться публікацією:

Економічний патріотизм: що передбачає програма, ініційована президентом

Фото ілюстративне / Pixabay

22 лютого глава держави заявив, що в Україні введуть програму економічного патріотизму для вітчизняного бізнесу, що має підтримати армію та економіку в цей нелегкий період. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Програма буде спрямована на надання цільової підтримки деяким галузям економіки, зниження податкового навантаження на бізнес, буде менше перевірок, зокрема, планують зменшити ПДВ на бензин, сприяти внутрішнім інвестиціям та залученню грошей українців в банківську систему.

Також за словами депутата Олександра Качури, треба наразі послабити фіскальний контроль та скасувати обов'язок для підприємців встановлювати касові апарати. Відповідну пропозицію він планує спрямувати на розгляд глави держави.

Крім того, програма економічного патріотизму сприятиме локалізації виробництва. 23 лютого глава держави планує зустрітися з керівниками 50 найбільших українських компаній для обговорення того, як бізнес може допомогти державі та армії. Президент наголосив, що у армії свій фронт, а в бізнесу – свій.

Наразі загальної мобілізації оголошувати не будуть, але призвуть резервістів ЗСУ й тероборони. Для останніх проведуть навчальні збори.

Як повідомляв портал "Коментарі", Україну підтримав не лише Захід, а й Схід. Нардеп розповіла, що представник Міністерства закордонних справ Китайської народної республіки заявив, що підтримує Україну. Керівниця постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Марія Мезенцева розповіла, що означають санкції проти самопроголошених республік "ЛДНР" та яким буде подальший зовнішньополітичний курс України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

23 лютого 2022, 08:47

Не учите меня жить-лучше помогите материально.Пока Украину учат жить.А главные учильщики сбежали в польшу.Ржу с "друзей" Украины.Не тех в друзья берете! А все оттого,что исходите из ошибочных принципов.


Новини