Головна Новини Суспільство події Екологічні акції та мітинги в Україні використовують для політичних або бізнесових розборок - експерти
commentss НОВИНИ Всі новини

Екологічні акції та мітинги в Україні використовують для політичних або бізнесових розборок - експерти

За словами експертів, на мітингах щодо теми екології псевдоактивісти часто фінансуються конкурентами тієї чи іншої промисловості

1 грудня 2020, 16:50
Поділіться публікацією:

Спекуляції на екологічних темах в Україні, мітинги і акції, на думку експертів, відбуваються з кількох причин: бажання політиків роздобути кілька додаткових балів або ж виконання банального замовлення від конкурентів на знищення репутації підприємства. Про це передає "Обозреватель".

Екологічні акції та мітинги в Україні використовують для політичних або бізнесових розборок - експерти

Фото: regionews.ua

Як пояснила президент Професійної асоціації екологів Людмила Циганок, маніпуляції на еко-темах псевдо-активісти використовують для "політичних або бізнесових розборок".

"У промислових регіонах є два формати: маніпулюють темою навколишнього середовища або з метою виборчої, або ж з метою бізнесової боротьби і, на жаль, цей формат розтягнутий у часі. Його складно припинити, тому що замість реальних кроків з покращення навколишнього середовища деякі структури починають продукувати різного роду хайпи, на яких будується маркетингова стратегія", — переконана Циганок.

Такої думки також і політолог Тарас Завгородній. Він розповів, що "активісти" часто фінансуються конкурентами тієї чи іншої промисловості. Такий маніпулятивний еко-бізнес також використовують і в політиці.

"Це відбувається і на локальному рівні — часто робляться "замовлення" на конкурента для того, щоб розповісти, який він поганий і яке брудне у нього виробництво. Мета — "віджати" бізнес, шантажувати і "потріпати нерви", -сказав експерт.

При цьому, як повідомляється, реальні екологічні проблеми, такі як вирубка лісів, засмічення територій залишаються без уваги десятиліттями, що завдає непоправної шкоди екології України. Екологічні ж проблеми промислових міст завжди знаходяться під постійним фокусом уваги і поступово вирішуються.

Нагадаємо, екологи заявили, що законопроект про управління відходами буде стимулювати переробку сміття у всіх сферах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини