Головна Новини Суспільство події Єдиний авіаційний простір з ЄС: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Єдиний авіаційний простір з ЄС: що це означає

Угода про єдиний повітряний простір має відкрити для України нові можливості

12 жовтня 2021, 13:35
Поділіться публікацією:

Єдиний авіаційний простір з ЄС: що це означає

Українська авіація, фото з відкритих джерел

Україна матиме спільний повітряний простір з Європою. Відповідну угоду було підписано 12 жовтня в рамках 23-го Саміту "Україна-ЄС".Про це повідомляють в прес-службі Офісу президента.

Документ підписали віце-президент Єврокомісії Жозеп Боррель й Посол Словенії Томаж Менцін, а також прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Однак поки що не всі умови виконані для того, щоб угода набрала чинності. Про це зазначили в Міністерстві інфраструктури.

Що означає спільний повітряний простір?

Українські авіакомпанії отримують доступ до європейського ринку перевезень повітряними суднами й можуть конкурувати з іншими авіакомпаніями. До того ж українські авіалінії мають забезпечувати рух літаків відповідно до європейських правил та дотримуватися утверджених в ЄС правил безпеки польотів та авіаційної безпеки.

Угода сприятиме закладанню фундаменту для співпраці між країнами-членами ЄС та Україною щодо промислового виробництва літаків, відкриття нових рейсів до Європи з Києва, Харкова, Львова, якими користуватимуться українці та іноземці.

Крім цієї угоди на Саміті було підписано угоди про те, що Україна візьме участь в ще трьох важливих програмах й долучиться до співробітництва з Європейським союзом.

Як повідомляв портал "Коментарі", Європа офіційно продовжила персональні антиросійські санкції. Санкції ввели проти громадян Російської Федерації, з них 177 фізичних осіб та 48 юридичних осіб. Рада ЄС вирішила продовжити санкції, спрямовані проти осіб, відповідальних за підрив, або загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, ще на шість місяців до 15 березня 2022 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини