Головна Новини Суспільство події Дуже високі ціни на зернові та олійні в 2020 і 2021 роблять агросектор знову рятувальним кругом - Ліссітса
commentss НОВИНИ Всі новини

Дуже високі ціни на зернові та олійні в 2020 і 2021 роблять агросектор знову рятувальним кругом - Ліссітса

Бізнес в цілому (і агробізнес в тому числі) просто не розуміє, куди наша країна йде

15 червня 2021, 05:00
Поділіться публікацією:

Дуже високі ціни на зернові та олійні в 2020 і 2021 роблять агросектор знову рятувальним кругом і локомотивом української економіки. Про це заявив аграрний експерт, президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса "Коментарі-Україна".

Дуже високі ціни на зернові та олійні в 2020 і 2021 роблять агросектор знову рятувальним кругом - Ліссітса

Алекс Ліссітса (фото з відкритих джерел)

"Експорт агросектора України в доларовому еквіваленті в 2021 однозначно поб'є всі рекорди з часів незалежності. Чи будуть виручені гроші реінвестовані назад в економіку або ж зависнуть на банківських рахунках, складно однозначно сказати. Якась частина точно піде на покупку землі, з 1 липня 2021 року. Але це буде трохи в сили Кастрування самого ринку і неможливістю покупки юрособами земельних угідь. Точно будуть інвестиції в капітальні вкладення — у вигляді покупки техніки і технологій. Але боюся, що інноваційних — великих — проектів з високою доданою вартістю і окупністю вкладень більше 10 років точно не буде багато "- сказав Ліссітса.

За його словами, бізнес в цілому (і агробізнес в тому числі) просто не розуміє, куди наша країна йде або котиться.

"Бізнес хвилюють все ті ж питання: чому за два роки після зміни влади у нас так і не визначилися з вектором розвитку країни? Де правова реформа і боротьба з корупцією? Чому знову повернуся схеми в багатьох міністерствах і відомствах? Де знамениті інвест-няні? Список можна продовжувати до нескінченності. Агробізнес готовий інвестувати і на це є гроші і можливості залучити додаткові ресурси ", — додав він.

Нагадаємо, першим заступником міністра аграрної політики і продовольства України призначено колишнього заступника міністра економіки Тарас Висоцький. Таке рішення уряд прийняв 26 травня 2021 року. Напередодні призначення чиновник подав декларацію про доходи за 2020 рік.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини