Головна Новини Суспільство події Дружина Валерія Залужного розповіла про його психологічні проблеми
commentss НОВИНИ Всі новини

Дружина Валерія Залужного розповіла про його психологічні проблеми

Олена Залужна розповіла про посттравматичний синдром колишнього головкому ЗСУ

5 вересня 2024, 18:00
Поділіться публікацією:

Дружина екс-главнокомандувача Збройних Сил України, а нині посла України у Великій Британії Валерія Залужного, Олена Залужна, вперше розповіла про психологічні проблеми, з якими зіштовхнувся її чоловік після війни на Донбасі. Про це йдеться у книзі "Залізний генерал. Уроки людяності", написаній колишньою радницею генерала Людмилою Долгоновською, повідомляє "Українська правда".

Дружина Валерія Залужного розповіла про його психологічні проблеми

Дружина Валерія Залужного поділилася одкровеннями про психологічні проблеми чоловіка

У книзі Олена Залужна згадує події 2014 року, коли Росія вторглася на Донбас і анексувала Крим. У цей період Валерій Залужний активно брав участь в обороні Донеччини та Луганщини, зокрема, у липні того ж року був призначений заступником командира сектору "С" та керував військовими угрупуваннями на цих територіях.

Особливо складними для нього стали бої за Дебальцеве у Донецькій області, де українські воїни зіткнулися з запеклим протистоянням. Олена Залужна розповіла, що її чоловік, як і багато інших військових, пройшов через справжнє пекло, яке залишило глибокий слід у його душі. Після повернення додому генерал довго не міг оговтатися від пережитого.

Олена поділилася, що Валерій часто згадував загиблих побратимів, які, за його словами, приходили до нього у видіннях.

"Вони приходять до мене, вони говорять зі мною," – казав він дружині. 

Подібні переживання вплинули на його психічний стан, і сім'ї довелося докласти чимало зусиль, щоб допомогти Валерію повернутися до нормального життя.

Сім'я Залужних, яка перебуває у шлюбі вже 20 років, також має двох дочок. Старша служить у Київському гарнізоні, а молодша, Христина, навчається в Одесі і планує стати лікарем. Після призначення Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії, родина переїхала до Лондона.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини