Головна Новини Суспільство події Дрони, тепловізори, автівки, ліки, медичне обладнання — Група компаній «Здоров’я» щодня допомагає українським військовим
commentss НОВИНИ Всі новини

Дрони, тепловізори, автівки, ліки, медичне обладнання — Група компаній «Здоров’я» щодня допомагає українським військовим

З початку повномасштабної війни фармацевтична компанія «Здоров’я» стала в лави тих, хто допомагає нашій армії. Керівництво підприємства постійно на зв’язку з військовими Харківщини із різних підрозділів, щоб оперативно реагувати на їхні потреби.

7 серпня 2023, 15:02
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У липні фармкомпанія "Здоров'я" подарувала рентгенологічній клініці одного з медичних закладів Слобожанщини сучасну рентгенографічну систему UNIVERSAL X URS. У цьому лікувальному закладі реабілітацію та відновлення проходять поранені бійці ЗСУ. 

Дрони, тепловізори, автівки, ліки, медичне обладнання — Група компаній «Здоров’я» щодня допомагає українським військовим

Група компаній «Здоров’я» допомагає українським військовим

Рентгенографічна система вироблена в Іспанії, а її конструкція забезпечує максимальну гнучкість та ефективність. Вона поєднує в собі сучасні технології високочастотних рентгенівських випромінювачів та керованого мікропроцесора. Це забезпечує вищу якість зображення та меншу дозу опромінення для хворого. Архітектура системи дозволяє працювати одночасно з двома пацієнтами.

Дрони, тепловізори, автівки, ліки, медичне обладнання — Група компаній «Здоров’я» щодня допомагає українським військовим - фото 2

Також компанія постійно передає медикаменти різним закладам України, де лікуються наші Захисники. Надана гуманітарна допомога Харківським міським клінічним лікарням №17 і №25, військовій частині 3306, військовій частині А0409, управлінню станції швидкої медичної допомоги Харкова.

З початку війни було надано благодійної допомоги лікарськими засобами на суму більше 25 млн грн. Керівництво і співробітники компанії постачали аптечки першої допомоги для літніх людей, дітей і жінок до бомбосховищ на станціях метрополітену. За час запровадження військового стану підприємства неодноразово передавали лікарські засоби до Головного Управління Міністерства внутрішніх справ Харківської області, спеціальних підрозділів поліції, КП "Харківські теплові мережі" та інших комунальних підприємств. У червні 2023 року допомогу спрямували до клінічних лікарень №27 і №13 та Національного інституту терапії  ім. Л. Т. Малої НАМНУ у Харкові, а також до Запорізької обласної клінічної лікарні. Потрібні медпрепарати отримали Інститут кардіології, клінічної та регенеративної медицини ім. Академіка М. Д. Стражеска НАМНУ, Київська клінічна лікарня на залізничному транспорті №2, Міністерство оборони України, військові частини.

Окрім медичної допомоги підтримують військових і тактичними засобами. За пів року фармкомпанія "Здоров’я" придбала для армії більше ніж 60 квадрокоптерів, частина з яких оснащена тепловізорами. Велику партію з цих дронів передали Державній прикордонній службі України, щоб підсилити захист наших рубежів.

Дрони, тепловізори, автівки, ліки, медичне обладнання — Група компаній «Здоров’я» щодня допомагає українським військовим - фото 3

За час війни група компаній "Здоров’я" стала надійним тилом і підтримкою для підрозділів ЗСУ — неодноразово допомагали технікою, машинами й обладнанням. Для виконання військових задач передали майже 20 автомобілів, у тому числі броньований автомобіль Mercedes G-500 для спеціального підрозділу. А крім того ще автобус та екскаватор. Компанія надала фінансову допомогу для ремонту машин для ППО та придбала комплекти технічного обладнання для автомобілів (домкрати, набори інструменту, аптечки).

До цієї справи долучаються і працівники — централізовано й особисто. Протягом перших 3 місяців бойових дій було закуплено продуктів та виготовлено понад 5000 обідів для військових у Харкові. Ця ініціатива підтримується і до сьогодення. Компанія допомогла з виробництвом пічок-буржуйок для обігріву військових опорних пунктів та забезпечила дровами, які закупались та підвозились силами компанії. Співробітники самостійно виготовляли окопні свічки й буржуйки для захисників. Крім цього, для виробництва окопних свічок було передано тонну воску. Все це доставлялось прямо в військові частини керівництвом та співробітниками компанії "Здоров’я". 

В перші місяці війни група "Здоров’я" передавала паливні генератори частинам ЗСУ, а блок пости на вулицях міста забезпечила електрообігрівачами. 

У фармкомпанії переконані, що на сьогодні так же важливо допомагати дітям, як і нашим захисникам. Тому паралельно з постійною підтримкою військових засновують нові ініціативи, спрямовані саме на підростаюче покоління. Одним з таких напрямів роботи є співпраця з Art&Health Hub by Zelo у Харкові. Арт-центр Zelo об’єднує велику кількість митців, які займаються з дітьми співами, танцями, акторською грою, різними прикладними видами мистецтва.

Попри війну в країні в 2023 році три компанії групи "Здоров'я" — саме "Здоров'я", "Здоров'я Народу" та "Фармекс" — в очній формі пройшли інспектування Держлікслужбою України й були рекомендовані до отримання сертифіката GMP. Підприємства продовжують виробляти лікарські засоби та вчергове довели, що діяльність компаній групи "Здоров'я" відповідала й відповідає вимогам належної виробничої практики (GMP). В 2022 році було зареєстровано 7 нових препаратів, а ще 35 знаходяться на стадії розробки.

"Наші Захисники сьогодні борються за майбутнє кожного з нас. Ціною власних життів вони по сантиметру відвойовують рідну землю. Наш обов’язок — допомагати їм у цьому й забезпечувати необхідним. Як фармацевтична компанія долучаємося й до лікування та реабілітації поранених. Відповідальний бізнес став надійною опорою для держави та військових у цій війні", — підкреслює голова наглядової ради фармацевтичної компанії "Здоров’я" Олександр Доровський. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини