Головна Новини Суспільство події ДП «АНТОНОВ» підписав контракт з НАТО: що відомо про умови угоди
commentss НОВИНИ Всі новини

ДП «АНТОНОВ» підписав контракт з НАТО: що відомо про умови угоди

Наразі ДП "Антонов" працює ще й над державним замовленням

14 листопада 2021, 09:57
Поділіться публікацією:

ДП «АНТОНОВ» підписав контракт з НАТО: що відомо про умови угоди

Держпідприємство надаватиме літаки для НАТО, фото Facebook

На п'ять років підписано угоду між державним підприємством та агенством НАТО з підтримки та закупівель NSPA. Про це повідомляють на сторінці Facebook ДП "Антонов".
Відповідно до цієї угоди літаки повітряного флоту ДП "АНТОНОВ" використовуватимуть для здійснення авіаперевезень за програмою Міжнародного вирішення стратегічних повітряних перевезень (SALIS).
Наразі учасниками SALIS є: Бельгія, Польща, Словаччина, Словенія, Чеська Республіка, Німеччина, Норвегія, Угорщина і Франція. Цей контракт було підписано вперше на такий тривалий строк.

За умовами контракту, українські літаки будуть розміщуватися в Лейпцигу на базі ALS (Antonov Logistics SALIS), де є фахівці та обладнана високого технологічна база, що має можливості для обслуговування літаків ДП "Антонов" без перельотів у Гостомель.

За словами одного з директорів ALS (Antonov Logistics SALIS) Андрія Чернявського, їх компанія розміщена в Лейпцигу й там же будуть розташовані на базі авіасудна. ALS буде опрацьовувати усі запити NSPA щодо виконання стратегічних перевезень для країн НАТО і ЄС.

Крім того, ДП "Антонов" отримало державне замовлення на виготовлення трьох АН-178 для Міністерства оборони України. За його інформацією, перший випробувальний політ АН-178 вже очікують навесні 2022 року. Керівництву навіть довелося запрошувати на роботу тих фахівців, що раніше звільнилися для того, щоб працювати над держзамовленням. Андрій Чернявський наголосив, що вперше за кілька років він на власні очі побачив позитивні зміни в роботі "Антонова". 

"За умовами співпраці "Антонов" має надавати два літаки АН-124 100 на постійній основі. За додатковим викликом ще три літаки "Мрія" та "Антей", а також АН-26, АН-24", — зазначив начальник комерційного відділу АТП ДП "Антонов", Андрій Благовісний.

Як повідомляв портал "Коментарі", Airbus може "поглинути" ДП "Антонов". Міністр інфраструктури повідомив про майбутню співпрацю підприємств.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини