Головна Новини Суспільство події Доступно кожному: журналісти показали, як легко можна підробити відео
commentss НОВИНИ Всі новини

Доступно кожному: журналісти показали, як легко можна підробити відео

Для експерименту ведучі використвали в якості прикладу голос російського політика Дмитра Медведєва

5 липня 2021, 13:56
Поділіться публікацією:








У прямому ефірі програми "Протистояння" журналісти "Першого Незалежності" продемонстрували, наскільки легко можна змонтувати фейковий відео з голосами відомих людей.

Доступно кожному: журналісти показали, як легко можна підробити відео

Журналістка Софія Півняк зробила фейкове відео в прямому ефірі. Фото: Перший Незалежний

"Мова йде зараз про те, як можна зробити аудіозапис розмови, якої не було, або відео, яке ніхто і ніколи не знімав. Зараз це може зробити навіть школяр — для цього нічого не потрібно, крім смартфона і вільного доступу до інтернету", — пояснила журналістка Софія Півняк в прямому ефірі.

Для чистоти експерименту все, що відбувається, демонструвалося на великому екрані — аби всі гості студії могли простежити дії. Доводячи теорію, ведуча використала спеціальний додаток на своєму смартфоні і ввела текст під одним із запропонованих відео з відомими персонами.

Як результат — необхідні слова зрештою "озвучив" російський політик Дмитро Медведєв, "побажавши" одному з гостей студії всього доброго і хорошого настрою.

Щоб остаточно переконати українців в легкості створення подібних підробок, журналісти також озвучили одне із запитань чужим голосом. Щоправда, ім'я "спікера" вони вирішили залишити в секреті.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський нагородив експертів СБУ, висновки яких лягли в основу звинувачення голови політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука.

У свою чергу народний депутат від "Опозиційною платформи — За життя" Ренат Кузьмін вважає, що такі державні нагороди можна розцінювати як хабар за нібито завідомо неправдиві експертні висновки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини