Допомагав "зрадникам": стало відомо, хто захищає звинуваченого у вбивстві Фаріон

Юнака захищає адвокат, який раніше працював із звинуваченими у державній зраді

У Львові продовжують обирати запобіжний захід для ймовірного вбивці Ірини Фаріон. Засідання почалося на кілька годин пізніше через очікування приватного адвоката 18-річного підозрюваного.

Підозрюваного представляє Ігор Сулима, відомий своїми справами захисту осіб, звинувачених у державній зраді. Сулима, зокрема, захищав проросійського пропагандиста, блогера та фігуранта бази "Миротворець" Руслана Коцабу, повідомляє 24 канал.

Видання нагадало, що у 2015 році Коцабу звинуватили у державній зраді та перешкоджанні діяльності Збройних сил України. У 2016 році його спочатку визнали винним, але Апеляційний суд області повністю виправдав Коцабу, визнавши його невинним. Адвокатом Коцаби був Сулима.

У доробку Сулими ще близько десятка справ, у яких він захищав підозрюваних у колабораціонізмі. Зокрема, у 2024 році він захищав Світлану Царьову, яку звинувачували у злочинах проти національної безпеки України та колабораційній діяльності.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Ірина Фаріон була вбита 19 липня пострілом у скроню, коли вона у дворі свого будинку чекала на таксі. 25 липня стало відомо, що правоохоронці затримали юнака , підозрюваного у вбивстві Фаріон. Він мешканець Дніпра, йому 18 років. Під час підготовки до злочину , каже голова МВС Клименко, він орендував щонайменше три квартири у Львові. При цьому Клименко переконує, що слідство має достатньо доказів, щоб висунути затриманому юнакові звинувачення у вбивстві мовознавиці. Окрім того, міністр повідомив, що затриманий юнак, буцімто, готував злочин щонайменше кілька місяців. Зокрема, придбав панаму ще у травні.

У суді донька Фаріон побажала підозрюваному у вбивстві юнакові "здохнути в тюрмі".