Головна Новини Суспільство події Домбровський: Майман може бути замовником вбивства Героя України Данила Ляшука "Моджахеда"
commentss НОВИНИ Всі новини

Домбровський: Майман може бути замовником вбивства Героя України Данила Ляшука "Моджахеда"

Стас Домбровський опублікував резонансне аудіо телефонної розмови нібито за участю Маймана

10 січня 2024, 15:58 comments25137
Поділіться публікацією:

Михайло Майман, який видавав себе за військового, а нині переховується від українського правосуддя, може бути причетним до вбивства військовослужбовця, Героя України Данила Ляшука на позивний "Моджахед". Як інформує портал "Коментарі", про це пишуть "Українські новини".

Домбровський: Майман може бути замовником вбивства Героя України Данила Ляшука "Моджахеда"

Михайло Майман. Фото з відкритих джерел

Видання посилається на одеського блогера Стаса Домбровського, який у своєму Telegram-каналі опублікував аудіо телефонної розмови нібито за участю Маймана. Як стверджує Домбровський, запис було зроблено в день загибелі "Моджахеда" – 1 квітня 2023 року. На запису чоловік з голосом, схожим на голос Маймана, каже: "Уяви, 200. Я "Носіка" не можу знайти, домовитися, щоб розрахуватись з ним за канал".

Він розповідає, що товаришує з командиром "Моджахеда" і той навмисно відправив його на завдання, з якого той не повернувся. На питання, в яку суму це Майману обійшлося, він відповів: "Ніскільки. Ох**нні дружні стосунки". Він також обяціє своєму співрозмовнику при особистій зустрічі розповісти деталі і показати смс-повідомлення, яке отримав від командира "Моджахеда". 

На питання, навіщо це було зроблено, Майман відповів: "Мінус п*дарас".

У 2022 році Майман поширював відео зі своєю нібито участю у битві за Київ та звільненням населених пунктів поблизу Макарова, однак за твердженнями його побратимів, Майман займався мародерством і привласненням речей свого підрозділу, а не участю у бойових діях.

7 вересня 2022 року він був затриманий спецсилами Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції за підозрою у незаконному привласненні вогнепальної зброї. Стаття передбачає від 3 до 7 років тюрми. Він вніс заставу та зник. 1 червня 2023 року Маймана оголосили в міжнародний розшук, оскільки він незаконно перетнув кордон з Румунією і втік до Австрії.

Білоруський доброволець-мусульманин, колишній засуджений у справі батальйону "Торнадо" Данило Ляшук із позивним загинув у віці 27 років під Бахмутом. Він був засновником та командиром бойової групи "Vendetta. Воював під Києвом, на Харківщині, Миколаївщині, проводив диверсійні роботи на окупованій території Херсонської області.

7 квітня 2023 року указом Президента України Володимира Зеленського йому посмертно було надано звання "Герой України"  з врученням ордену "Золота зірка".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини