Головна Новини Суспільство події До Землі наближається величезний астероїд
commentss НОВИНИ Всі новини

До Землі наближається величезний астероїд

Максимально близько до Землі астероїд опиниться 5 серпня

28 липня 2020, 08:39
Поділіться публікацією:

У NASA повідомили про наближення до Землі астероїда. Поруч з нашою планетою астероїд 2009 PQ1 пройде вже найближчими днями, повідомляється на сайті підрозділу NASA з вивчення об'єктів, що наближаються.

До Землі наближається величезний астероїд

Фото: indicator.ru

Розмір астероїда становить від 84 до 190 метрів. Це приблизно розмір великого футбольного поля.

Максимально астероїд зблизиться із Землею 5 серпня. Він пролетить повз планети на відстані 3,2 млн км, швидкість польоту складе 13,4 км/c.

Цей астероїд був відкритий 14 серпня 2009 року. Його відносять до групи "Аполлонів" — астероїдів, траси польоту яких перетинають орбіту Землі. Такі астероїди вважаються потенційно небезпечними.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що Японія збирається відправити свій зонд, аби досліджувати астероїди. Космічний зонд Hayabusa2 відправиться на астероїд, який обертається між Землею і Марсом. Це відбудеться після завершення поточної місії в кінці цього року.

Зонд здійснить 10-річний політ до одного з двох астероїдів. Поки що не ясно, на якому з них буде зосереджена місія. JAXA повідомляє, що він не приземлиться на астероїд, а здійснить всі необхідні дослідження, пройшовши поблизу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини