Головна Новини Суспільство події До України йде похолодання: де чекати на дощі та грози
commentss НОВИНИ Всі новини

До України йде похолодання: де чекати на дощі та грози

18 травня 2021 року погода в Україні залежатиме від прибулого циклону — дощі очікуються у всіх регіонах

17 травня 2021, 14:55
Поділіться публікацією:

Найближчі кілька днів українська погода буде "підкорятися" бажанням циклону, котрий прийшов до нашої країни. За інформацією вітчизняної синоптикині Наталки Діденко, такі зміни принесуть більшості регіонів рясні дощі (місцями грозові) і невелике зниження температури.

До України йде похолодання: де чекати на дощі та грози

До України йдуть справжні травневі грози. Фото із відкритих джерел

Як пише спеціалістка в особистому Telegram-каналі, опади у вівторок, 18 травня, слід очікувати по всій Україні. Діденко зазначає, що дощі не будуть тривалими, однак не заперечує наявність грозових фронтів (карта гроз нижче — ред.). Також синоптик попереджає, що грози можуть викликати більш сильні пориви вітру.

В цілому температурний режим залишиться цілком весняним. Максимальними температурами — від +20 до +24 градусів — зможуть насолодитися жителі східних областей. Трохи прохолодніше, +18...+22 °С, буде на півдні країни. До 21 градусу тепла прогріється повітря у північних регіонах України. Холодніше за все, що доволі очікувано, буде на заході країни — позначки термометрів сягнуть лише +16...+18 °С.

Цікаво, що в центральній Україні 17 травня буде спостерігатися справжнє температурне розмаїття — від 17 градусів тепла у Вінниці до 23 градусів — у Дніпрі.

Дощі з грозами не оминуть у вівторок і столицю. Наталка Діденко каже, що температура в Києві коливатиметься в районі +18-19 °С.

Також синоптик зазначила, що дощова погода може затриматися в Україні практично до вихідних. Уже в п'ятницю температурні показники повинні почати підвищуватися, а кількість опадів — зменшиться.

Додамо, що, за словами Діденко, метеозалежним людям варто побоюватися не тільки змін погодних умов, але і прийдешніх магнітних бур. Укупі з циклоном чимало українців можуть відчувати легке і не дуже нездужання.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, яке літо прогнозують українцям вітчизняні синоптики. Чому фахівці вже назвали його аномальним, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете ознайомитися з переліком продуктів, які допоможуть збільшити тривалість життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини