Головна Новини Суспільство події До України не пускатимуть транспорт з однієї із невизнаних світом республік
commentss НОВИНИ Всі новини

До України не пускатимуть транспорт з однієї із невизнаних світом республік

Заборона на в'їзд до України стосуватиметься автомобільного транспорту з Придністров'я

31 серпня 2021, 13:56
Поділіться публікацією:

До України не пускатимуть транспорт з однієї із невизнаних світом республік

В'їзд до України, фото з відкритих джерел

З 1 вересня автомобілям без узгоджених чи нейтральних номерів Придністровського регіону Молдови заборонено перетинати державний кордон України. Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби Україна (ДПСУ).

"Відповідно до доручення Кабінету міністрів України та ноти Міністерства закордонних справ України з 1 вересня до участі у міжнародному русі допускатимуться виключно ті транспортні засоби із Придністровського регіону Республіки Молдова, які матимуть реєстраційні номерні знаки узгодженого зразка та т.зв. нейтральні номери, разом з іншими транспортними засобами, зареєстрованими згідно із законодавством Республіки Молдова", — йдеться у повідомленні ДПСУ.

Вказана заборона стосується також транзитного руху автомобільного транспорту.

Таку інформацію своєчасно доведено до молдовської сторони.

Нацполіція України проінформована про введення заборони та має алгоритм дій на випадок виявлення молдовських авто, які порушать норми перетину кордону.

Варто зазначити, що заборону на в’їзд авто на придністровських номерах Україна мала намір накласти ще з 1 січня 2020 року, проте відклала це рішення на прохання Молдови, хоча на той момент жителі Придністров'я вже майже два роки мали змогу отримувати "нейтральні номери", які забезпечують автомобілістам право на безперешкодний міжнародний рух.

Раніше "Коментарі"повідомляли, що Україна та Молдова поглиблюють співробітництво, зокрема ведуть перемовини стосовно будівництва в районі населених пунктів Ямпіль-Косеуць, говорять про взаємне визнання COVID-сертифікатів, розглядають шляхи активізації торгівлі та покращення економічних відносин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ігор

31 серпня 2021, 13:23

А раніше пускали? Пожадливості "патріотів" взагалі не має меж? Може транспорт ІДІЛ, Талібану, Карабаху, Осетії, та подібних теж пускаємо і, одночасно кричимо, що десь Крим Росії приписали. Рублі для "патріотів" запаху не мають. Вони (Чубаров, Білецький, Сенцов, ..., інші істоти) тільки від Навального з командою та від білоруських борців вимагали щоб вони припинили займатись справами свого суспільства та почали повертати Крим на подальше пограбування корумпованими у вишиванках. Тому і у ДНР з ЛНР вугілля за тіньову готівку Медведчука-Порошенка купували, а тим, хто її доправляв, звання командувачів арміями надали або пільгами все життя утримувати будемо.


Новини