Головна Новини Суспільство події До найбільшого аеропорту Швеції дісталися невідомі безпілотники: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

До найбільшого аеропорту Швеції дісталися невідомі безпілотники: подробиці

У ніч проти понеділка, 9 вересня, найбільший аеропорт Швеції Стокгольм-Арланда закрили на півтори години через загрозу невідомих безпілотників

9 вересня 2024, 11:38 comments3873
Поділіться публікацією:

Найбільший аеропорт Швеції поблизу Стокгольма на кілька годин зупинив прийом і відправлення рейсів через невідомі безпілотники. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє видання SVT.

До найбільшого аеропорту Швеції дісталися невідомі безпілотники: подробиці

Аеропорт Швеції поблизу Стокгольма. Фото: з відкритих джерел

В матеріалі зазначається, що Управління цивільної авіації повідомило, що на початку доби в районі аеропорту "Арланда" помітили невідомі безпілотники – щонайменш чотири апарати різного розміру, але невстановленого типу.

О 2 годині ночі вирішили призупинити роботу аеропорту, у зв’язку з чим п’ять рейсів відправили приземлятися у найближчі аеропорти – біля міст Ничепінг і біля Гетеборга. 

О 03:30 роботу аеропорту відновили. Поліція почала розслідування у зв’язку з перешкоджанням роботі аеропорту. 

"Ми підозрюємо, що це був умисний вчинок, але не можу сказати, з якою метою. З міркувань конфіденційності розслідування ми не хочемо вдаватися у деталі", – сказав речник поліції Даніель Вікдаль.

У Збройних силах Швеції підтвердили, що знають про інцидент і взаємодіють з адміністрацією аеропорту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ніч на 8 вересня під час атаки російськими безпілотниками "Шахед" по Україні, зокрема по Одеській області, Румунія підняла в повітря літаки F-16. За попередніми даними, російський дрон міг вразити румунську територію. При цьому, як повідомляє міністерство оборони Румунії, російські війська відновили атаки дронами по цивільних об'єктах і портовій інфраструктурі України поблизу румунського кордону. В ніч на неділю Національний військовий командний центр повідомив Генеральну інспекцію з надзвичайних ситуацій про необхідність вжити заходів для оповіщення населення в повітах Тулча та Констанца. Повідомлення RO-Alert були надіслані о 2:20 і 2:38 ранку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини