Головна Новини Суспільство події До КСУ надійшло подання про порушення конституційних норм при призначенні членів НКРЕКП
commentss НОВИНИ Всі новини

До КСУ надійшло подання про порушення конституційних норм при призначенні членів НКРЕКП

Документ підписали 50 нардепів

4 листопада 2020, 19:18
Поділіться публікацією:
Сьогодні, 3 листопада, прес-служба Конституційного суду України опублікувала текст представлення про відсутність конституційних вимог в президентських указах щодо призначення членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).
Документ підтримали 50 народних обранців, серед яких глава "Батьківщини" Юлія Тимошенко і нардепи, що представляють цю фракцію, "Слуги народу", Опозиційна Партія, ЄС, "Довіра" і позапартійні.
Автори подання просять визнати неконституційними укази минулого і позаминулого років про призначення семи членів НКРЕКП: Олени Антонової, Дмитра Коваленка, Оксани Кривенко, Руслана Кайдаша, Ольги Бабій, Валерія Тарасюка й Олексія Магди.
Крім того, парламентарії просять визнати неконституційними норми перехідних положень ЗУ "Про НКРЕКП" №1540-VIII від 2016 року про повноваження президента у забезпеченні роботи НКРЕКП, а також два пункти з перехідних положень закону №394-IX в змінах закону про забезпечення конституційних принципів у сфері енергетики та комунальних послуг від 2019 року, які стосуються діяльності зазначених членів НКРЕКП.
Раніше "Коментарі" писали про те, що журналіст Сергій Лещенко заявив, що метою групи народних депутатів з орбіти Ріната Ахметова, які здійснюють тиск на Національну комісію з регулювання енергетики, є прийняття незаконних рішень.

До КСУ надійшло подання про порушення конституційних норм при призначенні членів НКРЕКП

Фото: Уніан



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини