Головна Новини Суспільство події До Етичної ради України включили Лавлі Перлінг, яку звільнили з прокуратури Латвії
commentss НОВИНИ Всі новини

До Етичної ради України включили Лавлі Перлінг, яку звільнили з прокуратури Латвії

Громадянка Латвії була виключена зі складу аналогічного органу в своїй країні

23 грудня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

До складу судової Етичної ради в Україні включили ексгенпрокурора Латвії Лавлі Перлінг, яка свого часу увійшла до об'єднання "Праві", після чого змушена була піти з Етичної Ради в Латвії. Про це пишуть "Українські новини".

До Етичної ради України включили Лавлі Перлінг, яку звільнили з прокуратури Латвії

Колишня генпрокурор Латвії Лавлі Перлінг, фото Jaanus Lensment

"У листопаді минулого року Перлінг поповнила ряди створеного партією Isamaa об'єднання "Праві". Діюча при прокуратурі рада з етики вважала такий крок неетичним, оскільки подібна діяльність може поставити під сумнів незалежність прокуратури", — йдеться в повідомленні.

З огляду на її звільнення в Латвії, Лавлі Перлінг не повинна була б обійняти таку посаду в Україні, вважають журналісти. Етична рада була створена, щоб перевіряти членів Вищої Ради Правосуддя в Україні. Раніше повідомлялося, що голова Верховного суду Валентина Данишевська заявляла, що існує загроза зупинення роботи Вищої ради правосуддя через запуск Етичної ради.

Тим часом тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, коментуючи майбутній запуск роботи конкурсної комісії з відбору членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС), заявила, що очікує, щоб делеговані до конкурсної комісії  з відбору ВККС міжнародні експерти "працювали невтомно".

Нагадаємо, що на початку серпня Зеленський підписав закон, який передбачає створення Етичної ради та служби дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини