Головна Новини Суспільство події До Дня захисника України Нацбанк ввів в обіг пам’ятну монету, присвячену військовим і медикам
commentss НОВИНИ Всі новини

До Дня захисника України Нацбанк ввів в обіг пам’ятну монету, присвячену військовим і медикам

Монета увійшла в обіг вже вчора, 12 жовтня

13 жовтня 2020, 16:29
Поділіться публікацією:

Новий зразок монети номіналом в 5 гривень під назвою "Передова" вводить в обіг Національний банк України до свята Дня захисника України. Про це повідомляє прес-служба фінансової установи.

До Дня захисника України Нацбанк ввів в обіг пам’ятну монету, присвячену військовим і медикам

Прес-служба НБУ

"Присвячена медикам і військовим, а в їх героїчних образах – і представникам інших професій за відданість справі, сміливість і професіоналізм. У час пандемії, в умовах боротьби України за територіальну цілісність країни у кожного своя передова і своя лінія фронту, і тільки докладаючи спільних зусиль можна перемогти", – зазначили у відомстві.

Кількість монет, введених в обіг, складає 45 тисяч.

В повідомленні описується зовнішній вид монети. Так, відомо, що на одному боці монети зображено малий Державний герб і напис "Україна"; праворуч на матовому тлі є вертикальний напис "Разом" і вказано номінал монети, зліва на дзеркальному тлі – дві руки, які демонструють знак V, як символ перемоги й миру, вказано рік карбування монети та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банка. На другій стороні присутні зображення медика і військового, виконані в кольорі, між якими вертикальний напис "Передова".

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що пам'ятна монета номіналом п'ять гривень була запущена в обіг. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини