До 18 градусів морозу: синоптик розповіла, коли в Україні серйозно похолодає

Найближчої ночі на холоднішу погоду слід очікувати жителям Заходу

За словами синоптика Наталії Діденко, у середу, 15 грудня, у країні очікується температура повітря в межах -2...+2 градуси. Але вже наступного тижня Україну накриє серйозне похолодання, місцями до 18 градусів морозу. Прогноз спеціаліст оприлюднила на сторінці у Facebook.

Синоптик зазначила, що найближчої ночі холодніша погода чекає на жителів західних областей, стовпчики термометра опустяться до 10....4 градусів морозу.

На Півдні країни в середу очікується мокрий сніг та дощ, крім Запоріжжя, опади також можливі і в центральних областях та Харківській області.

У Карпатах 15-го грудня прогнозується сніг.

У Києві істотних опадів не передбачається, а температура складатиме близько нуля градусів.

За словами Діденко, з 21 по 23 в Україні суттєво похолодає. Вночі температура повітря коливатиметься в межах -12...-18 градусів, а вдень очікується близько 5...10 градусів зі знаком "мінус".

"Тому в нас ще є час підготуватися - купити товстішу шапку, додатковий обігрівач, утеплити домівку, залагодити необхідні справи, пов'язані з біганням по вулицях, не забути про вуличних тварин, перевірити системи опалення", - додала Діденко.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що синоптик Ігор Кібальчик спрогнозував у деяких регіонах країни сильні опади, місця до півметра снігу і надалі більше. Загалом погода, за прогнозом спеціаліста, буде більше схожою на листопад, ніж на середину зимового місяця.

Також синоптики розповіли, яка погода чекає на українців на новорічні та різдвяні свята.