Головна Новини Суспільство події «Дія» оновлюється: які e-послуги будуть доступні українцям вже у квітні
commentss НОВИНИ Всі новини

«Дія» оновлюється: які e-послуги будуть доступні українцям вже у квітні

За кілька місяців спектр електронних послуг у додатку «Дія» стане ширшим

26 січня 2021, 13:20
Поділіться публікацією:

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров анонсував оновлення додатку "Дія", що дозволяє користуватися державними послугами в режимі онлайн. Про розширення списку цих самих послуг, заплановане на квітень 2021 року, урядовець написав у власному Telegram-каналі.

«Дія» оновлюється: які e-послуги будуть доступні українцям вже у квітні

Мінцифри працює над покращенням додатку. Фото із відкритих джерел

За словами Федорова, нові цифрові можливості в додатку будуть запущені після демонстрації на спеціальному "Diia Summit". Як пояснює чиновник, це "революційні послуги", тож представники Міністерства цифрової трансформації працюють над ними в посиленому режимі.

Яких же нових продуктів чекати українцям у власному смартфоні?

• Дія ID. Це дозволить будь-якому українцю за кілька хвилин отримати власний електронний підпис без зайвої метушні. Міністр переконаний, що громадяни країни можуть електронно підписуватися із допомогою власного телефону.

• Зміна місця реєстрації онлайн. Цю послугу впровадять на виконання постанови щодо експериментального проекту із перенесення зазначеної процедури в е-вигляд.

• Отримання будівельних онлайн-послуг. За словами Федорова, українці зможуть через Мережу починати виконання будробіт, а також вводити в експлуатацію об’єкти класу СС2 та СС3.

Автоматична реєстрація бізнесу — автоматична реєстрація послуг для ФОП онлайн. Цим пунктом планують "оновити" законодавство: прибрати із процесу створення ФОП власне державного реєстратора.

• Замовлення електронного лікарняного. Тут зрозуміло — ніяких більше паперових довідок із медзакладу.

• Податкові онлайн-послуги. В "Дію" планують перевести кабінет платника податків — після проведення оптимізації, звісно.

Крім цього, Михайло Федоров зазначив, що анонсовані ним зміни — лише частина від усіх запланованих. Вочевидь, повний список нових е-послуг в "Дії" стане відомим під час "Diia Summit".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що Кабмін анонсував розширення можливостей е-паспорта через додаток "Дія". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/zedigital/580
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини