Головна Новини Суспільство події Дітям ліки не продаватимуть: в Україні набрав чинності новий закон
commentss НОВИНИ Всі новини

Дітям ліки не продаватимуть: в Україні набрав чинності новий закон

Закон про відповідальність за продаж ліків нардепи розглядатимуть у другому читанні

9 серпня 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

Через хвилю отруєнь школярів лікарськими засобами, які вони навмисно вживали у великій кількості, народні депутати підготували та схвалили зміни у законодавстві. Закон "Про внесення змін до статті 21 Закону України "Про лікарські засоби" щодо заборони продажу лікарських засобів дітям" № 1668-IX набув чинності з дня опублікування у "Голосі України".

Дітям ліки не продаватимуть: в Україні набрав чинності новий закон

Малолітні не зможуть купити ліки, фото з відкритих джерел

Документ передбачає зміни у статті 21 Закону. Народні обранці доповнили її забороною на продаж і доставку малолітнім лікарських препаратів. Тепер фармацевт в аптеці чи продавець в онлайн-магазині повинен вимагати від покупця паспорт чи документ, де вказано його вік. Якщо покупець не надасть такі документи, то продаж йому ліків забороняється законом.

Отже, діти до 14 років не зможуть самостійно придбати в аптеці чи онлайн лікарські препарати. Також закон забороняє доставку ліків особам, яким не виповнилося 14 років. Ліки для малолітніх дітей будуть купувати їхні батьки.

Закон про адміністративну відповідальність за порушення цієї норми, у вигляді штрафу, ще прийнято тільки у першому читанні. Порушників мають карати за продаж ліків малолітнім стягненням штрафу в розмірі від 6800 до 13 600 гривень. Якщо поліціянти зафіксують повторний продаж, то продавці сплачуватимуть штраф у розмірі від 13 600 до 23 800 гривень.

Тож Закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за реалізацію (відпуск) лікарських засобів малолітнім особам 1340-ІХ" ще буде розглянуто у другому читанні.

Як повідомляв портал "Коментарі", СБУ затримала зловмисників, які завезли в Україну невідомі препарати для лікування суміжних хвороб при коронавірусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини